Elárasztotta a szemét a Tropicariumot a Camponában, veszélyben a cápák!
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A véget nem érő műanyagszemét-termelés és a nagyvizek élővilágának veszélyeztetettségére hívja fel a figyelmet az installáció.

Sokkoló kiállítással készült június 5-7 között a Campona a Tropicariumban a Zero Waste Hungary csapatával együttműködésben. A véget nem érő műanyagszemét-termelés és a nagyvizek élővilágának veszélyeztetettségére hívja fel a figyelmet az installáció, melyet a Campona a Tropicariumban állítottak fel, a kezdeményezés elsődleges célja, hogy rávilágítson azokra a meghökkentő tényekre, miszerint

és hogy ennek következtében a tengeri élőlények soha nem látott fenyegetettségnek vannak kitéve.

„Az akció nem titkolt célja a megdöbbentés, hiszen Magyarországon, távol az óceánoktól nem találkozunk személyesen a problémával, ami persze nem jelenti, hogy nem is vagyunk érintettek. A Tropicarium az a helyszín, ahol leginkább átélhetjük mi is a valódi óceánélményt, éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy bemutassuk a valóságot, és felhívjuk a figyelmet az óceánok védelmének fontosságára”

- foglalta össze Voith Kinga, a Campona
marketingvezetője a kampány célját.

"A műanyagszennyezés ellen a saját otthonunkban is rengeteget tehetünk, az apróbb lépésektől kezdve a teljes életmódváltásig, a fő cél az, hogy mindenki felismerje, egymaga is hozzájárulhat a műanyag-válság felszámolásához" - hívta fel a figyelmet Kump Kinga környezetkutató.

Nézd meg, és gyűjtsd be az ajándékot!

A Campona a látogatókat arra ösztönzi, hogy a bevásárláshoz ne az eldobható műanyag szatyrokat használják, hanem keressék az ökotudatos megoldásokat.
Az óceánok valódi világával június 5-től június 7-ig találkozhatnak a Tropicariumba látogatók, akik számára a Campona korlátozott számban ajándék öko bevásárlótáskát biztosít, ezzel is támogatva a környezettudatos bevásárlást és a műanyagszennyezés csökkentéséért folyó harcot.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.