Ami ráadásul még fine dining látszatú falatkákká is varázsolja a kidobott ételeket.

Miközben a Föld szegényebb területein még mindig tömegek éheznek, globálisan nézve a világ élelmiszereinek kábé harmada a kukában landol. Egy fiatal holland vállalkozó, Elzelinde van Doleweerd erre kínál megoldást forradalmi ötletével:

A folyamat egyébként úgy néz ki, hogy megfőzi a zöldségeket és a gyümölcshéjakat, hozzáadja a száraz kenyeret, időnként főtt rizst is használ. Az összetevőket pürésíti, egybekeveri, megdarálja és átszűri. Mindezek után a paszta már nyomtatható, majd süthető. Azzal, hogy a különféle alapanyagokat tésztafélévé alakította át és zárt konténerben tárolja, az élelmiszert megvédi a romláshoz vezető tényezők egyikétől, a levegőtől. Mivel minden egyes nyomtatott falatot megsüt, egy, a romlást felgyorsító másik fontos tényezőt, a nedvességet is kiiktatja.

És hogy honnan szerzi be a hozzávalókat?

Elzelinde így készült snackjei például olyan gyönyörű mértani szerkezetek, hogy a Pekingi Design Héten ki is állították, vagyis nagyon úgy tűnik, hogy 3D-nyomtatással fine dining látszatú falatkákká lehet varázsolni a kidobott ételeket.

(Forrás / fotó: Szuperfarm / elzelinde.com)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon