Kutatás is bizonyítja.

Persze hiába ülsz az irodában akár naponta is ötször ennyit, az nem segít. Az Exeteri Egyetem orvostudományi karának kutatói szerint viszont ha heti két órát töltesz a természetben, akkor már jelentkeznek a pozitív hatások.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a természet jó hatással van az emberre, ám ez az első olyan nagy, 20 ezer ember részvételével zajló kutatás, amely kiderítette, mennyi idő szükséges ehhez. Rossz egészségi állapotra panaszkodott azoknak az egynegyede, akik kevés vagy semennyi időt nem töltöttek el a természetben, és mintegy fele elégedetlen is volt az életével. Azoknak viszont, akik legkevesebb két órát eltöltöttek a természetben, csupán hetedük panaszkodott rossz egészségi állapotra, és egyharmaduk volt elégedetlen életével.

A pozitív hatás mindenkire – fiatalokra, idősekre, gazdagokra, szegényekre, városiakra, vidékiekre, tartós betegségben szenvedőkre, fogyatékkal élőkre – vonatkozik, és

Az adatok azt mutatták, két óra volt az a küszöbérték, amelynek pozitív hatásai voltak: a természetben eltöltött jóval több időnek sem volt plusz hatása az egészségre. A kutatókat az is meglepte, hogy egyáltalán nem számít az, hogy ez a két óra egybefüggő volt, vagy több rövidebb időszakból áll, és az sem, hogy városi parkba, erdőbe, vagy strandra mentek az emberek.

Bár a tanulmánynak nem az volt a célja, hogy kiderítsék, miért is van áldásos hatása a természetnek, de Mathew White, a kutatásról szóló tanulmány vezető szerzője szerint a nyugalom lehet a kulcs.

Szóval, ki a természetbe!

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon