Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Elvileg érezheted.

A Coca-Colának van feladata:

A Coca-Cola Magyarország legújabb intézkedése, hogy tizenhárom százalékkal csökkentette az alumínium italdobozok tömegét, és négy százalékkal a PET palackokét. Az itthon gyártott és tizenkilenc országban forgalmazott dobozos üdítőitalok csomagolásához a cég 2020-tól éves szinten közel százhetven tonnával kevesebb alumíniumot használ fel, jelentősen csökkentve a gyártás és a szállítás során fellépő környezeti terhelést, ezáltal pedig a vállalat teljes ökológiai lábnyomát is. A vállalat még tavaly megkezdte a kiszállítás során alkalmazott raklapfólia felhasználásának kiváltását is, idén már negyvenhárom tonnával kevesebbet használnak fel.

Az aludobozok tömegcsökkentése és a raklapfólia felhasználás mérséklése együttesen azt jelenti, hogy a kiszállított mennyiség tömege éves szinten több mint kétszáztíz tonnával csökken. Mivel a csomagolás kevesebb anyagot tartalmaz, ezáltal jóval könnyebb, ezért a szállítás is kisebb erőforrást, energiát igényel.

Várhatóan 2021-ben kartonpapír-alapúra cserélik majd a magyar piacon a négy-, illetve hatdobozos kiszerelések műanyag csomagolását innovatív cserélni,

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.