Albániának és Türkmenisztánnak is jobb a környezetvédelmi teljesítménye Magyarországénál

Bangladeshez és Burundihoz képest viszont csodás helyzetben vagyunk.

A Yale Egyetem és Columbia Egyetem a davosi Világgazdasági Fórummal együttműködve, kétévente teszi közzé az országok környezetvédelmi teljesítményindexét (EPI). Idei, tizedik jelentésükben 180 ország teljesítményét vizsgálták a környezetvédelem terén tíz kategóriában huszonnégy tényező alapján, Ezek között van a légszennyezés, a vízkészletek minősége, a szennyvízkezelés, a biodiverzitás, fajvédelem, az erdők állapota, a klímaváltozás elleni intézkedések, a növényvédelmi szerek használata a mezőgazdaságban.

Száz pont volt a maximum, ezt egyetlen ország sem érte el, a ranglista első helyén továbbra is Svájc áll 87,4 ponttal, őt követik Franciaország, Dánia, Málta és Svédország. A lista első 16 helyéből 15-ön az Európai Unió tagállamai állnak.

A feltörekvő gazdaságok közül Kína a 120., India a 177. ami jól tükrözi, hogy a népességnövekedés és a gyors gazdasági fejlődés milyen megterhelést okoz a környezetnek. A jelentésből az is látszik, hogy az egészségre leginkább a légszennyezés jelent veszélyt.

(Forrás: EPI)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon