Szarból nem lehet várat építeni. Szemétből viszont simán.

Abból pedig több ezer tonnányi gyűlt össze Bejrútban, miután bezárták a város legnagyobb szemétlerakóját, és felmondták a szemétszállítással foglalkozó cég szerződését anélkül, hogy alternatív megoldásról gondoskodtak volna. A bűztől szenvedő, betegségektől joggal félő lakosok tüntetésekkel, égetéssel vagy a szemeteszsákok a miniszterelnöki irodához katapultálásával próbálták kezelni a problémát, mérsékelt sikerrel.

Sokkal jobb megoldás a Lifehaus: részben újrahasznosított anyagokból készült, és minimális környezetterheléssel lakható. Beépített üvegházában megteremhet a zöldség, napelemek termelik az áramot, gyűjtik és felhasználják az esővizet, a szerves hulladékot komposztálják.

A passzív kialakításnak és a részben zölddel fedett tetőnek hála a Lifehaus télen meleg, nyáron hűvös, földrengésbiztos, és nagyjából fele annyiba kerül, mint egy azonos alapterületű lakóház.

Az első, 160 négyzetméteres prototípust jövő hónapban építik fel a libanoni Baskintában, és a tervezők remélik, egyre több olcsó, zöld Lifehaus épül majd.

(Forrás: Lifehaus)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon