Milliók várják az eredményt.

A sáskajárás rosszabb, de azért a poloskainvázió sem egy mesejáték – sokan tudjuk ezt, mivel hetek óta rengeteg a poloska az országban. A poloskában jó, hogy nem bánt (pontosabban csak ritkán: táplálékkeresés közben megszúrhatja az embert), de rossz, hogy

Reményt adhat, hogy a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) növényvédelmi kutatói már dolgoznak egy hatékony poloskacsapda kifejlesztésén. Az elképzelés az, hogy a poloskák külső és belső parazitáit próbálják feltárni, hogy azok segítsenek a poloskapopulációk egyedszámának csökkentésében. Egy környezetbarát gyérítési módszer kidolgozásával is foglalkoznak: a kutatók modellezik a jellegzetes telelőhelyeket, hogy egy könnyen és egyszerűen megsemmisíthető csapdát fejleszthessenek ki.

A most rajzó poloskák néhány éve jelentek meg Magyarországon: a zöldes vándorpoloska trópusi eredetű, feltehetően Etiópia környékéről származik, míg a barnás-mintás márványos poloska Kelet-Ázsiából származik. Növényevők, hajlamosak ellepni a mezőgazdasági területeket, a házak körüli kiskerteket, télre pedig meleg helyre húzódnak.

Ez is érdekelhet:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon