Ne gyújtsd, gyűjtsd! Szemétégetés elleni kampány indul

Egyértelműen jó a cél, de…

A hulladékégetés veszélyeire, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára figyelmezető kampányt indít az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. támogatásával.

Az elmúlt években sok volt a kéménytűz és az abból eredő lakástüzek, a hideg, légmozgás nélküli napokon pedig gyakran nagyon szennyezett volt a levegő, jórészt a háztartási szilárdtüzelés miatt.

Ezeket nem a kályhába, hanem a szelektív hulladékgyűjtőbe kell dobni.

A kampányban szemléletformálásra törekednek, iskolai foglalkozásokkal, lakossági fórumokkal, szórólapokkal kívánják felhívni az emberek figyelmét a hulladékégetés veszélyeire, a szelektív hulladékgyűjtés előnyeire, és ezer füstérzékelőt is eljuttatnak a leginkább rászoruló családok részére.

Egy elég fontos tényezőről azonban nem szól a kampány: a szeméttel vagy rossz minőségű tüzelővel fűtők általában szívesebben égetnének több meleget adó, kevésbé büdös, minőségi tűzifát vagy más tüzelőanyagot, csak egyszerűen nincs rá pénzük. Félő, hogy akkor sem lesz, ha tájékoztatást kapnak a veszélyekről.

Kína nem csak kampánnyal próbálkozik:

(Forrás: Katasztrófavédelem)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon