Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Manchesteri Egyetem kutatói jutottak arra a meglepő eredményre, hogy

A szakértők a környezetre leginkább káros a szalonnás, a sonkás, a disznóhúsból készült felvágottas, sajtos és rákos szendvicsek, valamint az üzletekben árúsított, tojást, szalonnát és kolbászt tartalmazó szendvicseket találták. Számításaik szerint

Mi a megoldás?

A szakértők szerint a szén-dioxid-kibocsátás mértéke megfelezhető lenne, ha

  • mindenki otthon készítené el a szendvicsét, illetve
  • ha az élelmiszeripar megváltoztatná a recepteket, vagy csökkentené a csomagolást.

 Ami pedig a keletkező hulladékot jelenti:

A kutatók a szavatossági idő meghosszabbítását is javasolják, amivel – a Brit Szendvics Szövetség (BSA) adatai szerint – legalább 2000 tonna hulladékot meg lehetne spórolni.

(Fotó: Pinterest)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.