Már a magyar természetjárókat is applikáció segíti
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Letölthető Magyarország első online térképes útikalauz szolgáltatása.

A Magyar Természetjáró Szövetség elindította Magyarország első online térképes útikalauz szolgáltatását, a Természetjáró túravezető alkalmazást. Ez az Európában jól ismert, német fejlesztésű Outdooractive programja alapján készült, és mostantól magyar nyelven, hazai útvonalakkal, információkkal és extra tartalmakkal érhető el.

Rengeteg, hossz, nehézség vagy a tőlünk való távolság szerint szűrhető lehetőséget ajánl az app gyalogtúrázók, tájfutók, kerékpárosok, vízitúrázók és egyéb kültéri sportok kedvelői számára. Ezenkívül csúcskereső, magasságmérő, dőlésszögmérő, sebességmérő, QR-kód olvasó és iránytű is van az alkalmazásban, amely így fontos segítő lehet a túrázásban.

A választott útvonal a térképen rögzíthető, vagy akár előre letölthető, így internet nélkül is navigálhatunk a terepen szinte bárhol a világon. Magyarország legnépszerűbb túramozgalmai, az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra külön menüpontban érhetőek el a hivatalos nyomvonallal, szakaszolással, az összes pecsételőhellyel, valamint számtalan útba eső látnivalóval és szállással.

A túraajánlatokat a Magyar Természetjáró Szövetség szakértői csapata szerkeszti és bővíti folyamatosan, de a Természetjáró app további előnye, hogy közösségi alapú szolgáltatást is nyújt, azaz a felhasználók maguk is létrehozhatnak egyéni útvonalakat, megoszthatják a túráikat, képeket tölthetnek fel, valamint értékelhetik a szálláshelyeket és a látnivalókat.

Az alkalmazás Androidra és iOS-re is ingyenes.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.