Egy orosz fotós, Alexander Ivanec egy különös projekt (#diveinsideyourspace) révén szeretné földi honfitársait környezettudatosabbá nevelni. A fotós lényegében egy űrszerkóban barangolja be a Föld kietlen, elhagyatott, illetve emberpusztította helyeit – képei pedig néha tényleg azt a benyomást keltik, mintha egy lakatlan bolygón születtek volna.

„A csapatommal együtt készítettük el a jelmezt magunknak. Nem sikerült olyan jól, mint sejtettük: az oxigénmodul például úgy néz ki, mint egy matrac. De a kezdetben csak szórakozni akartunk, majd idővel az egész egyre komolyabbá vált. Az emberek többsége – beleértve jómagamat is – irodában töltik idejük 90%-át, és egyre inkább eltávolodnak a természettől. Szerettem volna ráébreszteni őket arra, hogy ne feledkezzenek meg a körülöttük lévő kinti világtól, valamint arra ösztökélni őket, hogy óvják a környezetüket”

– magyarázta a fotós a projekt létrejöttének célját.

Egy-egy fotóján visszaemeli a 21. század mókuskerékbe ragadt emberét az anyatermészetbe, van, amelyik a szórakozásról, a szabadság megéléséről szól, mások viszont azt mutatják meg, hogy az ember mennyi mindent elpusztított már maga körül. És ha ilyen ütemben folytatjuk, valóban egy élettelen, lakhatatlan golyóbissá változtatjuk egy nap a lakhelyünket – ettől többek között Dr. Hawking is tartott.

Ez is érdekelhet:

(via)

És ezt olvastad már?
Hamarosan nem lehet téli olimpiákat rendezni az időjárás miatt