Heti street fashion – Bringázni még mindig menő

Az utcai divat egyik általunk is kedvelt vállfaja a Cycle Chic, ami pozitív üzenetével és sok-sok remek fotóval milliókat ejtett rabul. A biciklis divat legnépszerűbb blogjainak legfrissebb képei közül válogattuk ki a nekünk legjobban tetszőket. Még mielőtt egy újabb "leg-" jeles melléknév következne, nézzük is eheti utcai divat kitekintőnket, avagy a jól öltözött, bringás urakat!

Középkorú, de színes

A hölgyek egyáltalán nem restek hosszú, lengő nyári ruhában bringázni. Szívesen fordulunk meg utánuk, az biztos, de ez fordítva is igaz lehet - ezt a középkorú, stílusos urat tutira megnézik az utcán a gyengébbik nem tagjai bármilyen korosztályból. Zakót és piros nadrágot mindenkire!

Forrás

Olaszos koppenhágai

A Cycle Chic blogok ura-teremtője, a műfaj megalkotója, a világháló tüdejébe áramló első, igazán stílusos, biciklis lélegzetvétel, a koppenhágai blog szétkattintott oldalain található ez a rendkívül stílusos bringás, aki reggel a szekrényből nem a farmer-pólót húzta elő, hanem egy kicsit több energiát fordított a megjelenésére. A világos zakó a kék nadrággal mindig ütős párosítás, de rajta igazából minden a helyén van. Még a Ray-Ban Clubmaster is - akkor is, ha nem süt a nap.

Forrás

Berlini mokaszines

Berlin utcaképe többnyire sehr tüchtig, de a milliméterre belőtt zöldterületek közötti aszfaltcsíkokon is találni ilyen elegánsan, már-már olaszosan felöltözött férfiakat, akik nem restek megtekerni a pedált munkába menet. Az eleganciát ugyan ki lehet mérni vonalzóval és szögmérővel, de a hanyagság és az attitűd nem jön olyan természetesen a németeknek. Ezzel együtt is dicséretes a szerelés!

Forrás

Menő malmöi

Minimalista szerkót húzott ez a malmöi srác, akinél egyáltalán nem zavaró, hogy sapkában van a meleg ellenére, amit a rövidnadrág és a légies anyagú póló láttán feltételezünk. Nem is árt, ha teker egyet, arra a vádlira bizony ráférne egy kis izomtömeg.

Forrás

Olasz generációk

A végére egy zseniális életkép maradt az olasz Cycle Chic blogról, ahonnan tulajdonképpen az összes kép közelíti a fantasztikus szintet. Ez különösen jól sikerült: az apa a háttérből figyeli a kissrácot, aki az "öreghez" hasonló pózban bámul a távolba. A tekintetek, az egymásra rímelő helyzetek és a szerelések teszik ezt a képet a mai kedvencünkké.

Forrás

Utcai divattal kapcsolatos írásainkat erre találod!

Joseph Gordon-Levitt neve ismerősen csenghet a filmrajongóknak, az Eredet című eposszal lett világszerte ismert. Az amerikai GQ magazin nemrég a címlapján hozta le a színész fotóját, így kijelenthetjük, hogy öltözködni tud, főleg öltönyben erős. Itt az ideje, hogy néhány utcai szerelését is megvizsgáljuk!

Hétköznapi

Tulajdonképpen a magyar férfiak többségének "egyenruháját" láthatjuk, ami kissé unalmas, de azért a piros cipővel sikerült feldobni. A farmer-póló tényleg a legalapabb kombináció, amit egy férfi magára húzhat, de ebbe is be lehet csempészni némi ötletet, így azt tanácsoljuk, hogy ne félj a színektől!

ASOS Slim Jeans With Mid Wash £22 / Topman Blue Paris and Vegas T-shirt £16 / ASOS Retro Trainers £20 / Persol szemüvegkeret $148

Bringás

Ugyan ez a szerelés nem olyan menő, mint a Cycle Chic-en láthatóak, de a célnak tökéletesen megfelel. A színész ezen a képen épp egyik filmjét forgatja, amelyben egy biciklis futárt alakít. Kényelmes, bővebb cargo rövidnadrágot adtak rá és egy vintage Adidas cipőt, a kiegészítőkkel pedig hangsúlyozzák, hogy nem egy kezdő bringásról van szó.

Kellys Coach White 2012 kerékpár 118.900 Ft / Esprit Belted Cargo Short £39 / Topman Red Pattern Print póló £18 / O'Neal Dirt Lid sisak 9.990 Ft / Adidas Originals Gazelle cipő £67

Sportosan elegáns

A szokásos harmadik, elegáns összeállításról a fotó nem egy vörös szőnyeges eseményen készült, de tökéletesen bemutatja a színész sportosan elegáns stílusát: alul farmer és vászoncipő, felül pedig egy passzentos zakó és ing. Remélem észrevettétek, hogy a nyakkendőn ott virít Batman logója, sajnos ezt a darabot nem sikerült előtúrni az internet bugyraiból.

Levis Monochrome 508 Regular Tapered Jeans £65 / Spencer Hart Partially Lined Textured-Wool Blazer €720 / Richard James Slim-Fit Pin Dot Cotton Shirt €201.50 / Burberry London Woven-Silk Tie €145 / Vans Authentic $45

Képeink forrása

Sorozatunk első két részéért erre tovább!

A szemöldök egy férfi arcának karakterét hangsúlyosan meghatározza, és egyesek szerint sokkal inkább a lélek tükre, mint a szem. Ez pusztán két ok, mely arra buzdíthatja a teremtés koronáit, hogy érdemes figyelmet fordítaniuk erre a területre is. A szemöldököt elhanyagolni legalább annyira rossz döntés, mint a művien tökéletes szőrszálak villantása, holott a makulátlanul férfias tekintethez korántsem vezet bonyolult út.

Mielőtt még belevágnánk

A szemöldök szerepe évszázadok óta igen rendkívüli a különböző kultúrákban. Az arc akcentusának is nevezhetnénk, mely növeli a vonzerőnk, segítségünkre szolgál érzelmeink kifejezésében, és ami a szexet illeti, aktív szerepet játszik a vizuális jelek küldésében. Hogy jobban megismerjük, és átérezzük, ennek a néhány szőrszálnak igen is jelentősége van, segítségül hozunk három tényt, melyet érdemes tudni a szemöldökről.

Az átlagos szemöldök ötszáz szálból áll: Ez nem olyan sok, mint aminek hangzik, ezért a szemöldök kialakításánál óvatosan kell bánni a csipesszel. Minden fajta testszőrzet közül ugyanis a szemöldök az, amely kétszer lassabban nő vissza, ezért úgy döntsünk, hogy az esetleges következménnyel tovább kell együtt élni, mint azt először gondolnánk.

A szemöldök fontosabb szerepet tölt be az arcfelismerésben, mint a szem: Az MIT kutatói nemrég egy tanulmányukban megállapították, hogy egy baráti arc felismerésében fokozottabb szerepe van a szemöldöknek, mint magának a szemnek. A kísérlet folyamán hol a szemet, hol pedig a szemöldököt távolították el az arcképekről, melynek során az alanyok sikeresebbek voltak az arcok azonosításában, abban az esetben, ahol csupán a szemöldököt látták.

A szemöldököd elárul: Ami talán nem közismert tény a szemöldökről, vagy az emberi fiziológiáról úgy általában az, hogy az emberi arc különbözik a többi testrésztől. Felépítése bonyolult, rendkívül sok izomkapcsolatából áll, melyek nagy része közvetlen módon további izomcsoportokhoz csatlakoznak. Mindennek egyenes következménye, hogy mozgásuk sok esetben akaratlan, melyeket az orvostudomány mikrokifejezéseknek hív. Apró, a másodperc tört része alatt végigfutó gesztusok ezek, melyek elárulják valós érzésünket akkor is, ha mi azt nem akarnánk. Ily módon nem számít, milyen eltökélten kívánjuk megtartani az igazságot, vagy éppen ellenkezőleg, eladni a hazugságot, szemöldökünk előszeretettel elárul bennünket.

A tökéletes szemöldök

A tökéletes szemöldök

A tökéletes szemöldökhöz mindössze két eszközre, egy kis időre, és némi koncentrációra van szükség.

  1. lépés: Egy szempillaspirál pálcájával (a csajodtól nyugodtan el lehet kérni) fésüld fel a szemöldököket, ily módon tökéletesen kirajzolódik előtted, melyik szál megy, és melyik marad.
  2. lépés: Egyik kezeddel emeld meg kissé homlokod, melynek köszönhetően a bőr feszesebb lesz, ezáltal hatékonyabban fogod tudni gyökerestől eltávolítani a nem kívánt szálakat.
  3. lépés: Egy csipesz segítségével gyors, és könnyed mozdulatokkal kezd el kihúzni a szőrszálakat a két szemöldök közül, majd folytasd ezt a szemöldök felső vonala feletti kósza szálakkal. Nem baj, ha nem teljesen szimmetrikus.
  4. lépés: Dúsabb szőrzettel rendelkező férfiak a szemöldök alsó vonala alatt is ritkíthatják a szálakat, de ez már nem feltétlen szükséges, sőt. Némi kis túlnövés igazán férfias tud lenni.
  5. lépés: Olykor felfedezhető, hogy egy-két szál hosszabb, mint társaik. Őket a szemöldök fésű és egy kisolló segítségével vissza lehet vágni a következőképp: a szálakat felfésülve, a fésűt végig a szemöldökhöz tartva, visszavágjuk a szóban forgó hosszú szőrszálat.

A benőtt szőrszálak kezelése

Benőtt szőrszálak testünkön szinte bárhol előfordulhatnak. A probléma bizonyára mindenki előtt ismeretes, a megoldására azonban most egy olyan módszert mutatunk be számotokra, mely felülmúlja az összes eddigi praktikát. A kisollóval történő amatőr beavatkozásokat örökre elfeledhetjük, ha van otthon egy doboz aszpirinünk. Egy kiskanál segítségével törjünk össze két szemet a gyógyszerből, majd egy kis víz hozzáadásával keverjünk belőle egy sűrű masszát. Az így kapott krémet kenjünk fel a benőtt szárszál okozta piros bőrfelületre, majd a hatékony kezelés érdekében, hagyjuk is rajta azt. Ha adott esetben éppen munkába készülünk, némi korrektor segítségével elfedhetjük a kezelt területet, de semmiképp ne mossuk le idő előtt az aszpirines pakolást. A módszer kiválóan alkalmazható még érzékeny helyen felbukkanó pattanások eltüntetésére is.

Az összenőtt szemöldök stílusbakinak számít, de hogy mit tartunk még számon hibának, arról itt bővebben olvashatsz!