A kapszulás kávéfőző a modern ember reggeleinek defibrillátora. Az ellentábor persze újra előkapta a kotyogóst, hogy úgy igya a kávét, mint nagyapáink, de jobb helyeken azért csak van egy kapszulás kávéfőző a konyha valamelyik sarkában eldugva. Most a kapszulás kávé mellé kapszulás sört, teát és még ki tudja mit nem hoznának nekünk, folyton rohanó bolondoknak.

A világ legnagyobb sörgyártója, az Anheuser-Busch InBev ugyanis épp a napokban pacsizott le a kávégyártó Keuriggal, akik pont nemrég mutatták be a Keurig Kold technológiát, amivel hideg üdítőket vagy akár sört is készíthetünk magunknak otthon, természetesen kapszulákból.

Otthoni sörcsapolók persze eddig is léteztek, sőt, a gépi kóla vagy ice tea sem nagy ördöngősség, a sarki kocsmában ugyanúgy adagolja a szirupot és a vizet az italautomata, mint a Mekiben. Most tulajdonképpen ezeket a szirupokat kell csak kapszulázni.

A cél, hogy a kapszulás kávéfőzőkhöz hasonló, egyszerűen kezelhető gépeket dobjanak közösen piacra, hogy megfeleljenek az új trendnek, és bárki készíthessen magának "házi sört".

Ha ez megvalósul, akkor tényleg közel a környezetvédők rémálma, és könnyen lehet, hogy a szeméttelepeket elárasztják a kapszulák egy-egy durvább hétvége után.

Bár a kapszulás kávénál könnyen lenyelték a fogyasztók, hogy az ára jóval több a zaccnál vagy a szemes kávénál, a sörnél azért vannak kétségeink, hogy a 250-400 forintos üveges sört lecserélnék-e csak a frissebb ízérzet és a csapolás élményéért a drágább verzióra.

De ha a világ legnagyobb sörgyártója így gondolja, mit szólunk mi ebbe bele...

(via Forbes)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Gyönyörű harmincassal búcsúztatjuk a hetet

Katja szereti az állatokat, magára is varratott néhányat

Trükkök, ha beütne a kajakóma a karácsonyi zabálástól

További cikkeink a témában