A kapszulás kávéfőző a modern ember reggeleinek defibrillátora. Az ellentábor persze újra előkapta a kotyogóst, hogy úgy igya a kávét, mint nagyapáink, de jobb helyeken azért csak van egy kapszulás kávéfőző a konyha valamelyik sarkában eldugva. Most a kapszulás kávé mellé kapszulás sört, teát és még ki tudja mit nem hoznának nekünk, folyton rohanó bolondoknak.
A világ legnagyobb sörgyártója, az Anheuser-Busch InBev ugyanis épp a napokban pacsizott le a kávégyártó Keuriggal, akik pont nemrég mutatták be a Keurig Kold technológiát, amivel hideg üdítőket vagy akár sört is készíthetünk magunknak otthon, természetesen kapszulákból.
Otthoni sörcsapolók persze eddig is léteztek, sőt, a gépi kóla vagy ice tea sem nagy ördöngősség, a sarki kocsmában ugyanúgy adagolja a szirupot és a vizet az italautomata, mint a Mekiben. Most tulajdonképpen ezeket a szirupokat kell csak kapszulázni.
A cél, hogy a kapszulás kávéfőzőkhöz hasonló, egyszerűen kezelhető gépeket dobjanak közösen piacra, hogy megfeleljenek az új trendnek, és bárki készíthessen magának "házi sört".
Ha ez megvalósul, akkor tényleg közel a környezetvédők rémálma, és könnyen lehet, hogy a szeméttelepeket elárasztják a kapszulák egy-egy durvább hétvége után.
Bár a kapszulás kávénál könnyen lenyelték a fogyasztók, hogy az ára jóval több a zaccnál vagy a szemes kávénál, a sörnél azért vannak kétségeink, hogy a 250-400 forintos üveges sört lecserélnék-e csak a frissebb ízérzet és a csapolás élményéért a drágább verzióra.
De ha a világ legnagyobb sörgyártója így gondolja, mit szólunk mi ebbe bele...
(via Forbes)