Amerikától érdemes másolni burger témában, úgyhogy bátorítjuk a hazai intézményeket, hogy sürgősen koppintsák le ezt a hagymakarikás versenyzőt.
A 2004-es alapítású Shake Shack Amerika egyik legjobb burgerlánca, ami abban az országban, ahol a legutolsó fabódéban is olyan húsosszendót kapni, amitől leesik az ember feje, nagy szó. (Ezúton is köszönet egykori kollégáimnak, hogy Manhattanban nem ijedtek meg a kábé hatvan méteres sortól, és végigállták. Ők tudták milyen a cucc, én még nem. Ha lesz legközelebb, féllábon is lenyomom.)
Az egyik legújabb termékük a Shackmeister Burger, 100% Angus marhából, marinált hagymakarikákkal, vagyis egyszerre szaftos és ropogós. Kompakt kis darab, mer egyszerű lenni, és ahogy a képen is látható, egy kézzel meg lehet fogni, azaz kényelmesen ehető, ergonomikus, fogyasztóbarát megoldás.
Clint Eastwood szerint két eredeti amerikai művészeti ág létezik: a jazz és a western. Én ehhez még hozzácsapnám a burgert is. És ismét felhívjuk a hazai burgerszféra illetékeseinek a figyelmét, hogy figyeljék meg a méretet, a felépítést, a zsömlét különösen, és bátran merítsenek ihletet belőle. Nem akarjuk azt mondani, hogy itthon még mindig nem ettünk egy igazi burgert, de azért van még feljebb.