Nálunk egyértelműen az idei nyár egyik alapitala.

Ha alkoholfogyasztásról van szó, fiatal korában az ember a minőség helyett rendszerint a mennyiségre helyezi a hangsúlyt, de ahogy egyre tapasztaltabbá válik, jó esetben változik a helyzet, és a kannásbortól eljut az olyan szofisztkált megoldásokig, mint például az az uborkás G&T.

Az uborka az új citrom

A gin-tonik hosszú évtizedek óta fix megoldás, ha az ember valami bódító és fanyar szomjoltásra vágyik, olyasmi összeszokott párosa ez a kevertitalos univerzumnak, mint Bud Spencer és Terence Hill, Lennon és McCarthy vagy Xavi és Iniesta. Na most amiben eltérünk a szokványos ösvényről, az az , hogy a dögunalmas citromot kidobjuk a képletből, és uborkával helyettesítjük, ami elsőre furának hangzik, de nagyon úgy fest, hogy az uborka az új citrom, és ennek örülni kell.

Nálunk a Playernél az uborkás G&T egyértelműen az idei nyár egyik alapitala, amit el is készítettünk magunknak, méghozzá a Bazilika előtt, egy urbánus minipiknik keretében. A próbához szereztünk pár üveg Hendrick’s gint, meg egy baba szervízkocsit, ami szerintünk a szervízkocsik Lamborghinije, legalábbis mi ilyennek láttuk. A piknik ötlete onnan jön, hogy a skót ginbrand június 15-én a Liebling teraszán tol egy pikniket, ahol bárki megkóstolhatja ezt az uborkás remekművet. Nem mondjuk, hogy nem okoztunk egy kis feltűnést a szabadtéri, ebédidőben elkövetett italozással, de elítélő pillantások helyett leginkább elismeréssel vegyes kíváncsiságot láttunk a mellettünk elhaladók szemében.

Egy kis történelem

A Hendrick’s nem tartozik a rettenetesen nagy múlttal rendelkező italok sorába, de ez semmiképpen nem válik a hátrányára. Ha mi meghallottuk a Hendricks szót, nekünk eddig mindig a Mad Menben feltűnt Christina Hendricks jutott eszünkbe, de ezentúl másként lesz. Charles Gordon és Lesley Gracie 1999-ben rukkoltak elő a recepttel, a párlat különlegességét a botanikus növények izgalmas harmóniája adja, melyet tovább bolondít az uborka és a rózsa szokatlan keveréke.

Így rakd össze

Az elkészítése igen egyszerű, ami szerintünk az íze mellett a legvonzóbb tulajdonsága. Egy jéggel félig megpakolt pohárba töltsünk egy egység gint és három egység tonikot, végül dobjunk bele három vékonyra szelt uborkát. Heston Blumenthal konyhai géniusz olyan G&T-re esküszik, amely egy egész éjszakán át uborkalében ázik, de tapasztalatból mondjuk, hogy ettől olyan intenzíven uborkássá válik az íze, hogy a gint szinte nem is érezni. Ezen metódus esetében ez a szerencsétlen fordulat nem történik meg, finoman érkezik meg a szánkba az uborka fanyarkás íze, ami egyáltalán nem nyomja el a gin fűszeres hangulatát.

Összességében ez egy hibátlan nyári hűsítő kifinomult és kreatív megoldásokra nyitott felnőtt embereknek, az uborkától pedig nem szabad megijedni, mert jó barát.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

Helly Hansen ismét a legjobbakkal állt össze a maximális teljesítményért

A legszörnyűbb lakóközösség lakógyűlésére is elmegyünk Sophie helyett

További cikkeink a témában
Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!
Hirdetés