A Sao Paolo mellett található Heroica nevű sörfőzde két tulajdonosa eddig is egészen szokatlan ízkombinációkkal rukkolt elő. A borsos, és kokalevéllel ízesített sörök után viszont képesek voltak valami még szokatlanabbat piacra dobni.

Ezúttal ugyanis - soha nem találnánk ki - bonsaiból készítettek egy izgalmas IPA-t. A Korumatsu Kamikaze névre hallgató sör ötletét egy brazil nemzeti koktél ihlette. Ez a koktél a cachaca, amit japán feketefenyő ágakkal ízesítenek.

Az, hogy komló helyett valaki fenyővel ízesíti a sört, nem új keletű dolog, Skandináviában például már ősidők óta bevett praktikának számít.

Akkor hogy jött képbe a bonsai?

Egészen véletlenül az egyik sörfőző rokona Brazília leghíresebb bonsai mestere, aki örömmel segítette a srácok munkáját. A bonsai mester évente kétszer metszi meg több mint 400 fácskáját, az ágakat pedig felhasználják a sörfőzéshez.

A két srác nem áll meg ezen a ponton. Mire kettőt pislantunk, ők már a legújabb gin tonic ízre hajazó sört készítik, kígyóuborkából és borókabogyóból.

Na ugye, hogy mindig ki lehet találni valami újat...

(via Diningguide)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Mutatjuk, hogyan vásárolj a dm-ben úgy, mint egy profi

A futás nem csak a rekortánpályán kezdődik! – Íme az NN Ultrabalaton két magyar ultrafutójának edzéstippjei

Minden héten jobbat akar csinálni – Interjú Sváby Andrással

További cikkeink a témában