
A Sao Paolo mellett található Heroica nevű sörfőzde két tulajdonosa eddig is egészen szokatlan ízkombinációkkal rukkolt elő. A borsos, és kokalevéllel ízesített sörök után viszont képesek voltak valami még szokatlanabbat piacra dobni.
Ezúttal ugyanis - soha nem találnánk ki - bonsaiból készítettek egy izgalmas IPA-t. A Korumatsu Kamikaze névre hallgató sör ötletét egy brazil nemzeti koktél ihlette. Ez a koktél a cachaca, amit japán feketefenyő ágakkal ízesítenek.
Az, hogy komló helyett valaki fenyővel ízesíti a sört, nem új keletű dolog, Skandináviában például már ősidők óta bevett praktikának számít.
Akkor hogy jött képbe a bonsai?
Egészen véletlenül az egyik sörfőző rokona Brazília leghíresebb bonsai mestere, aki örömmel segítette a srácok munkáját. A bonsai mester évente kétszer metszi meg több mint 400 fácskáját, az ágakat pedig felhasználják a sörfőzéshez.
A két srác nem áll meg ezen a ponton. Mire kettőt pislantunk, ők már a legújabb gin tonic ízre hajazó sört készítik, kígyóuborkából és borókabogyóból.
Na ugye, hogy mindig ki lehet találni valami újat...
(via Diningguide)