Egyrészt végeláthatatlan perceket, másrészt fontos tápanyagokat is megspórolhatsz azzal, ha nem hámozod meg a következő négy zöldséget.

Mert héjukban a vitamin, de még mennyire:

Krumpli

Héja vasban, folsavban és rostban gazdag (több is van benne, mint a húsában), utóbbi segít a magas koleszterinszint csökkentésében, és a helyes bélműködés megtartásában.

Padlizsán

Héjában található tartronsav segít a súlyod megtartásában, ez ugyanis megakadályozza a szénhidrátok zsírrá válási folyamatát. Plusz nasunin nevű antioxidánsa segít az agyszövet egészségének megőrzésében. Nyugodtan süsd, vagy grillezed meg hámozatlanul.

Répa

A héjában vagy közvetlenül alatta található antioxidánsok gomba- és baktériumölő, illetve gyulladáscsökkentő hatással bírnak. Elég az is, ha alaposan megmosod.

Uborka

Héja kalciumban, magnéziumban, foszforban, káliumban, A-, C-, K-vitaminban gazdag (annyira, hogy napi C-vitamin-szükségletünk 12%-át fedezi), plusz tele van rostokkal és antioxidánsokkal. Erősíti immunrendszert és segíti az emésztőrendszer egészségét.

Viszont:

Ezeknek a népszerű gyümölcsöknek nem szabad megenni a héját

Jelszó: vegyszer és viasz – szinte lehetetlen lemosni róluk.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lettem villanyborotva-hívő – Braun S9 Pro+-teszt

Helly Hansen ismét a legjobbakkal állt össze a maximális teljesítményért

Így lettem villanyborotva-hívő – Braun S9 Pro+-teszt

További cikkeink a témában
Mutatunk egy őszi fesztivált, ami az újbort és a libás ételeket ünnepli
Hirdetés