Egyrészt végeláthatatlan perceket, másrészt fontos tápanyagokat is megspórolhatsz azzal, ha nem hámozod meg a következő négy zöldséget.
Mert héjukban a vitamin, de még mennyire:
Krumpli
Héja vasban, folsavban és rostban gazdag (több is van benne, mint a húsában), utóbbi segít a magas koleszterinszint csökkentésében, és a helyes bélműködés megtartásában.
Padlizsán
Héjában található tartronsav segít a súlyod megtartásában, ez ugyanis megakadályozza a szénhidrátok zsírrá válási folyamatát. Plusz nasunin nevű antioxidánsa segít az agyszövet egészségének megőrzésében. Nyugodtan süsd, vagy grillezed meg hámozatlanul.
Répa
A héjában vagy közvetlenül alatta található antioxidánsok gomba- és baktériumölő, illetve gyulladáscsökkentő hatással bírnak. Elég az is, ha alaposan megmosod.
Uborka
Héja kalciumban, magnéziumban, foszforban, káliumban, A-, C-, K-vitaminban gazdag (annyira, hogy napi C-vitamin-szükségletünk 12%-át fedezi), plusz tele van rostokkal és antioxidánsokkal. Erősíti immunrendszert és segíti az emésztőrendszer egészségét.
Viszont: