Két meccs, két vereség, egyetlen, tizenegyesből szerzett gól – ez a világbajnok Spanyolország mérlege, lesz egy búcsúmeccsük még, aztán mehetnek pihenni a teljesen elcsigázott sztárok. A BL-menetelésere ráment a vébé, nem lesz meg zsinórban a negyedik arany.

Két Eb- és egy vb-arany után lezárult egy korszak, a spanyol armada csúfos kudarcot vallott, már a csoportkör második fordulójában biztossá vált, hogy kiesett. Abban, hogy már kezdhetnek csomagolni Del Bosque tanítványai, nagy szerepe lehet a klubcsapataik BL-remeklésének (és a kiélezett bajnoki hajrának), akármennyire is ellentmondásosnak is tűnik ez: a Real- és az Atlético-játékosok teljesen ki voltak lúgozva, olykor még a labdaátvétel is nehezükre esett. A másik ok meg a barcások kimondottan pocsék formája, Iniestát még tán sose láttuk ennyire szenvedni, pedig nála nemigen találni jobb középpályást a földtekén.

Na de ettől még Chile érdemei elvitathatatlanok, okosan, helyenként jól játszottak, és hát bőven volt mázlijuk is, mert a spanyolok szekérderéknyi helyzetet hagytak ki. A vége 2–0 Chilének, Vargas a 20., Aránguiz a 43. percben talált be, mondanom sem kell, hogy Casillas hibája után. Spanyolország és Iker romokban.

A Vörös Fúria 2001 februárja óta nem kapott ki kétszer egymás után, ez azért elég sokat elárul. Jöhet a korszakváltás, jó eséllyel egy ideig nem nagyon nyernek semmit.

Spanyolország–Chile 0–2 (0–2)

Rio de Janeiro, Maracana Stadion, Játékvezető: Mark Geiger (amerikai)

Spanyolország: Casillas – Azpilicueta, Martínez, Ramos, Alba – Busquets, Xabi Alonso (Koke, a szünetben), Iniesta – Pedro (Cazorla, 76.), Diego Costa (Torres, 64.), Silva
Chile: Bravo – Medel, Silva, Jara – Isla, Díaz, Aránguiz (Gutierrez, 64.), Mena – Vidal – Sánchez, Vargas (Valdivia, 85.) Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli

Gólszerző: Vargas (20.), Aránguiz (43.)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Alig hisszük el, melyik európai klubhoz igazolhat Cristiano Ronaldo

A francia elnök maximális nyomásgyakorlással próbálja elérni, hogy Mbappé ott legyen az olimpián

Itt egy újabb futballista, akinek kiemelkedően alacsony a fájdalomküszöbe

További cikkeink a témában