Az európai szervezettséget idézően futballozó Costa Rica második mérkőzésén a második sztárcsapatot is elintézte, ami azt jelenti, hogy Olaszország legyőzése után vezetik a csoportjukat, és egyúttal véget vetettek Anglia minimális továbbjutási reményeinek.

Persze sok minden másként alakult volna, ha az első félidőben Mario Balotelli két zicceréből legalább egyet értékesít, vagy ha Gianluigi Buffon kapus nem a rokonok elé jön ki Ruiz fejese előtt, netán az olaszok ellen befújt tíz darab lesből a három–négy véleményest elengedi a játékvezető. Nincs ha, van viszont egy végtelenül szimpatikus és tudatos futballt játszó közép-amerikai válogatott, amely Uruguay után a másik nagy favoritot is elkapta a csoportban, és két meccset követően hibátlanul áll úgy, hogy a kvartett leggyengébb válogatottjával még nem találkozott...

Olaszország–Costa Rica 0–1 (0–1)

Arena Pernambuco, Recife

Olaszország: Buffon – Abate, Barzagli, Chiellini, Darmian – De Rossi – T. Motta (Cassano, 46.), Pirlo – Candreva (Insigne, 56.), Marchisio (Cerci, 70.) – Balotelli.

Costa Rica: Navas – Gonzalez – Gamboa, Duarte, Umana, Junior Diaz – Tejeda (Cubero, 67.), Borges – Ruiz, Bolanos – J. Campbell (Urena, 74.).

Gólszerző: Ruiz (44.)

(Fotó: AFP)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A cipőkollekció, melyben kompromisszumok nélkül lehetsz szabad, egyedi és vagány

Menhelyről? Tenyésztőtől? Honnan legyen kutyád?

Öt topklub harcol a Bayern München egyik legjobb játékosáért

További cikkeink a témában