Azzal aligha mondunk újat, hogy a futballisták többsége nem egy észlény, de hogy egy sztárklub alkalmazottja nyolc lehúzott Premier League-szezon után se tudjon rendesen megtanulni angolul, az pokol.

Louis Van Gaal megosztó módszereiről és személyiségéről bőrkötetes dolgozatot lehetne írni, ám most úgy tűnik, a Manchester United menedzserének van némi igaza. Történt, hogy a holland diktátor parancsba adta a csapat spanyol ajkú játékosainak (akad néhány…) a kötelezően elsajátítandó angol nyelvtudást, annak érdekében, hogy az edzéseken és az öltözőben folyékonyan menjen az egymás közti kommunikáció.

A nyáron érkezett újoncok közül az argentin Angel Di María–Marcos Rojo-duó a taxi, a Coca-Cola és disco szavakon kívül egy mukkot nem tud angolul, így nekik hetente kétszer kell lapozgatniuk a sárga Headwayt. A szintén nyári szerzemény Radamel Falcao és Ander Herrera pötyögnek valamit, ezért a kolumbiai csatár és a baszk középpályás a Unitednél negyedik idényét kezdő David De Gea vezette haladó csoporthoz csatlakozik.

A legérdekesebb eset a nyolc éve Angliában élő ecuadori Antonio Valenciáé. Ő is elfelejtheti a tréningek utáni plázázást és mehet helyette szavakat szótárazni, ugyanis Van Gaal nem tartja megfelelőnek a húszéves korában Angliába szerződött szélső nyelvtudását. Valencia félénk és visszahúzódó személyiség, és még soha nem adott interjút angolul nyolc esztendeje tartó PL-pályafutása alatt.

Szegény MU-nak nincs szerencséje ezekkel a nyelvzseni dél-amerikaiakkal, gondoljunk csak Carlos Tevez legendás interjújára…

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Alig hisszük el, melyik európai klubhoz igazolhat Cristiano Ronaldo

A francia elnök maximális nyomásgyakorlással próbálja elérni, hogy Mbappé ott legyen az olimpián

Itt egy újabb futballista, akinek kiemelkedően alacsony a fájdalomküszöbe

További cikkeink a témában