Radikális változás jöhet a futballban

A Guardian szerint a labdarúgás nemzetközi szabályalkotó testülete (IFAB) megújítaná a futballt, és a félidők csak 30 perc hosszúak lennének.

A dokumentum szerint a fociban sok az időhúzás, a meccsek tiszta játékideje most is körülbelül 60 perc, a stratégia az időhúzást próbálná meg csökkenteni, így pedig a játék is felgyorsulna. A játékvezető mindig megállítaná a saját és a kivetítőn látott órát is, ha épp áll a játék.

Más ötletek is szerepelnek a dokumentumban, az egyik elég meredek: ez szerint szabadrúgás után a játékos saját magának is passzolhatna. A másik változtatás az lenne, hogy a játékvezetőkkel csak a csapatkapitányok kommunikálhatnak.

Az ABBA-tizenegyesrendszert is bevezetnénk, amelynek értelmében az A csapat után a B következik, majd újra a B rúghat, ezzel azt próbálnák elérni, hogy kisebb legyen a nyomás azon csapaton, amely másodikként kezdi a tizenegyespárbaj.

Az IFAB tervezete csak ötlet, a FIFA-val le kell meccselniük, tehát egy darabig még biztosan marad a 90 perces játékidő.

Ami azt jelenti, hogy láthatunk még ilyeneket:

A futballtörténelem legcsodálatosabb időhúzását mutatta be ez a kapus

Már megírtuk, hogy volt egy elég komikus gól a Szenegál-Algéria Afrika-kupa rangadón, de még mutatunk egy gyöngyszemet erről a csoportmeccsről.


(Guardian)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon