Irigykedsz a baba-mama bensőséges viszonyra? Mutatjuk, mit tehetsz, hogy javíts a helyzeten.

Megszületett, hazahoztátok. Apa lettél. Nem te hordtad ki, nem te eteted, időnként tisztába teszed, elringatod, ha úgy adódik és egyetlen rendszeres közös programotok van, az esti fürdetés. Ha úgy érzed, mellőzve vagy, most szólunk, egyáltalán nem! A nap fénypontja a pancsolás, és a babérokat te aratod le. Tudjuk, hogy kevésnek érzed, de addig, amíg nem lehet bringázni tanítani, amíg nem focizhatsz vele, vagy nem mehettek ki sárkányt eregetni, ameddig nincs értelme elvinni az állatkertbe, addig is van remény. Megsúgjuk, mi az: babaúszás a neve.

Rendszeresen viheted a babátokat egyórás szeánszokra, ami maszkulinabb dolog, mint gondolnád. Kipróbáltuk a  Stilianos babuszodáinak egyikét és azonnal megállapítottuk, hogy az apa/anya mérleg egyértelműen a mi oldalunkra billen. Nem is csoda, hiszen általában az úszásra megérett kisklambók már összeszokott párost alkotnak a faterral, ha lubickolásról van szó.

A Stilianos kollégái segítőkészek, az első alkalommal felszerelésre sincs szükséged (megnyugtatunk, amennyiben kétségeid vannak, ki van ez találva, a gyerekek nem egy óriási klórozott derítőben fürcsikéznek), hiszen kaptok egy eldobható úszópelenkát, valamint egy gumis fürdőnacit, a kettős védelemnek köszönhetően egyik gyermek sem rondít a vízbe. Ezeket a későbbiekben be kell szereznetek, de a költségei elhanyagolhatók egy sífelszereléshez képest. Így megoldható, hogy a medence, amiben a foglalkozás történik, ne egy kötőhártyaromboló, fertőtlenítőtől szagló, kuponos, wellness-nek csúfolt vendégház "SPA" feliratú műanyag ajtaja mögé bújtatott pincehelyiségére emlékeztessen, éppen ellenkezőleg. A Stilianos uszodáiban (igen, több is van nekik) a vizet UV fénnyel és aktív oxigénnel fertőtlenítik, ami környezet- és emberbarát technológia. A medence, bár kis méretű - babáknak készült ugye -, de napfényes, hangulatos helyiségben, felkészült oktatókkal vár titeket.

Egy gyors zuhany a kezdőlépés

A happening végig dinamikus, a kölköknek és szüleiknek nincs idejük unatkozni. Mindenféle vízi játékok szerepet kapnak, mint a labda, úszódeszka, vagy épp a kádban is megtalálható gumikacsa. Az apáiknál csak a gyerekek vidámabbak és felszabadultabbak. Az esemény fénypontja a merülés persze, de sajnos ezt az első alkalommal nem fogjátok tudni átélni, mivel megelőzi némi felkészítés. Általában a negyedik csobbanás után javasolja Zsigmond Bernadett, a Stilianos képzett oktatója, aki a csoportunkat instruálta. A mi csoportunkat, és nem minket, mivel a mi kislányunk az uszoda akusztikájától, a víztől és a csoport zajától megzavarodva úgy döntött, inkább hisztizik, semmint a jövő Hosszú Katinkájaként meghódítja a medencét. Ez persze semmit nem jelent, az első alkalom nem mérvadó, mint azt Bernadettől megtudtuk. Hogy a lubickolást felhőtlenül élvezi, arra a fürdőszoba csempéje a bizonyíték esténként, ahol egy pár perc után több a nedvesség, mint a kádban. Ne is bánkódj amiatt, ha elsőre nem megy pöpec módon a dolog, ez nem jelenti, hogy aquafóbiás a szemed fénye, egyszerűen túl sok az inger, ami hirtelen érte.

Az óra vége az önfeledt játéké, egy szabadfoglalkozásos szakasszal ér véget a móka. A szárítkozás és az öltözködés is megoldott, az öltözőben a gyerekeknek külön pultok vannak kialakítva, amíg pedig rajtad van a sor, addig járókákba helyezve tudhatod biztonságban babátokat, amennyiben nincs veled az anyukája.

Így fest egy öltöző gyerekeknek

Nincs más dolgod, mint telefonon egyeztetni a hozzád legközelebb eső Stilianos babauszodával és akár holnap nekivághattok a kalandnak.

(Fotó: Stilianos facebook oldala, Tóth István)