A héten mutatta be a Land Rover a Defender modern utódját, és vele egyszerre a Lego is elkészült a kockából épült változattal, amibe soros hathengeres motor, csörlő és felező fokozat is került.

A Land Rover ikonikus terepjárója a Defender, aminek a héten, a frankfurti autószalonon mutatkozott be a vadonatúj generációja.

A Lego pedig rögtön kihozta a kockákból épített változatát, ami a felépítésében legalább olyan érdekes, mint az eredeti. Nemcsak a formája hasonlít az igazira, hanem a működő megoldásai is azt idézik.

A nyitható ajtó, vagy a működő kormánymű nem olyan nagy szám, de a motorházfedél alatt ott a soros hathengeres motor, akárcsak az eredetiben, méghozzá működő dugattyúkkal. A felfüggesztés mind a négy keréken független,

a Legóból épült Defender a terepjáráshoz nélkülözhetetlen csörlőt és igazi sebességváltót is kapott, külön felező fokozattal.

A pótkerék persze a hátsó ajtóra került, és ennek elforgatásával lehet oldani a zárat, amivel nyitható a csomagtérajtó. A készlet összesen 2537 darabból áll, és előbb hazaviheted, mint az igazi Land Rovert, mert már októbertől kapható 59 990 forintos áron.

Ha az autók helyett valami más járművet építenél Legóból:

És ezt olvastad már?
Szuperáramvonalas szedán lett a Hyundai Ioniq 6