A sikerkovács Mercedes-csapatfőnöknek azért el lehet hinni.

A Ferrari utoljára 2007-ben adott világbajnok pilótát az F1-nek Kimi Räikkönen személyében, a konstruktőrök között pedig 2008-ban érhetett fel a csúcsra legutóbb. Eközben a Mercedes az elmúlt öt évben nemcsak a gyártók versenyét nyerte meg évről évre, de Lewis Hamilton és Nico Rosberg révén minden szezon végén világbajnok pilótát is ünnepelhetett. A csapatfőnök Toto Wolff pedig elárulta, mi az, ami sikeresebbé teszi a Mercedest a nagy rivális Ferrarinál:

„Szerintem a legnagyobb különbség köztünk és a Ferrari között, hogy az ő mentalitásuk szerint semmi sem elfogadható, csak a győzelem. Nyerniük kell, és ha csak másodikak lesznek, az kudarc számukra, még akkor is, ha nem volt több benne részükről.”

Toto Wolff inkább a szerénységre esküszik, és ahogy láthatjuk, ez be is jött eddig az istállónak:

„A DNS-ünkben van, hogy akkor is szerénynek kell maradnunk, ha nyerünk. Nem vesszük készpénznek soha a győzelmet. Nem úgy tekintünk rá, mint valami magától értetődő dologra, vagy mintha kizárólag a mi kiváltságunk lenne nyerni. Nem úgy vágunk neki minden egyes versenyhétvégének, hogy most aztán létfontosságú a győzelem.”

A Ferrari sikertelensége egyébként a csapatfőnök Maurizio Arrivabene állásába került:

(via, fotó: Mercedes-AMG Petronas Motorsport)

És ezt olvastad már?
Lola nem a lány, hanem a fehér Porsche neve