Minden idők legextrémebb, de még közúti használatra alkalmas 911-es Porschéje visszatér: a német gyártó megmutatta a GT2 RS új generációját. Igaz, nem a megszokott módon, hanem egy videojáték premierjén.

Még csak néhány napja annak, hogy a Need for Speed legújabb részében bukkant fel először az új BMW M5, és máris itt egy újabb sportautó, amit egy videojátékban láthatsz első alkalommal. A Porsche legextrémebb utcai modelljéről, a 911 GT2 RS új generációjáról van szó.

Az előző generációs 911-ből készült utoljára GT2

Nem csoda, hogy az egy évtizede bemutatott előző generációs 911 GT2 is legendává érett, hiszen a 3,6 literes bokszermotorja 530 lóerőt adott le, ezzel a hátsókerekes, kézi váltós sportgép 3,7 másodperc alatt gyorsult százra és 329 km/óra volt a végsebessége.

2007-ben mutatták be a GT2 előző szériáját, idén jön az új

Az eltelt idő alatt sokat gyorsult a világ, ezért az új 911 GT2 RS-nek is erősebbnek kell lennie. Még nem árultak el részleteket a műszaki tartalomról, de azok után, hogy a 911 Turbo S Exclusive Series kiadásának teljesítménye átlépte a 600 lóerőt, itt ennél lényegesen többre számíthatunk.

A Forza Motorsport 7 premierjén leplezték le

Míg kiderül, hány lóerőt csomagoltak a 911 GT2 RS-be, addig is megnézhetjük, hogyan néz ki a GT3 RS-nél is kiélezettebb Porsche. A hatalmas hátsó szárny nem hiányozhat róla, ahogyan a szénszálas anyagból készült elemek sem, még az első sárvédőkre is levegőnyílásokat vágtak.

Még nagyobb légbeömlők, még több szénszál

Az autót mozgásban is megnézheted, igaz, egyelőre csak a Forza Motorsport 7-ben, de ősztől a videojátékban már vezetni is lehet. Az igazi változatot, amit néhány szerencsés a játék premierjén élőben is láthatott, az őszi frankfurti autószalonra viszik el a legközelebb.

Ősszel mutatják be Frankfurtban a GT2 RS-t
Természetesen a borítóra is a GT2 RS került

 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Fantasztikusan szól Gordon Murray versenygépének 12 ezer fölé forgó V12-ese

Rockabilly és cyberpunk hotrodok érkeznek Budapestre

További cikkeink a témában