A Passat évtizedek óta a Volkswagen középkategóriás limuzinja, de a neve egy ideje már nem ugyanazt jelenti a világ különböző tájain. A most bemutatott, minden eddiginél nagyobb Passat ezért más országok kiváltsága lesz.

Néhány éve szétválasztotta a Passat családját a Volkswagen, és azoknak az országoknak, ahol fontosabb a méret, mint a műszaki finomságok, készített egy nagyobb, de egyszerűbb Passatot. Most ennek az utódját mutatták be, ami még hosszabb lett, de ezzel a méretével nálunk már biztosan nem lesz kapható. Kína és az Egyesült Államok a két legfontosabb piaca.

Az újdonság tehát még tovább nőtt, már csaknem öt méter hosszú,

egészen pontosan 4,93 méteres, ami hat centivel nagyobb a tengerentúli elődjénél, és tizenhattal az európai Passatnál. A szélessége 1,84 méter, a magassága 1,47 méter, a tengelytávja pedig 2,87 méteres, nyolc centivel nagyobb az európainál, ami kecsesen nyújtott limuzint csinál belőle.

Az európai Passatban is kényelmesen el lehet férni, hát még ebben, ahol pihenésre is alkalmasak a hátsó fejtámaszok.

Kínában mutatták be ezt Passatot, ahol másképp jelölik a típusváltozatokat,

ezért került 380 TSI a hátára. De ez nem azt jelenti, hogy 3,8 literes, vagy éppen 380 lóerős lenne, a nálunk is ismerős 2.0 TSI dolgozik benne 220 lóerővel és 350 Nm-rel. A tengerentúli Passat immár LED-es fényszóróval, digitális műszerfallal, akár 211 lóerős plug-in hibridként is kérhető.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Perrel indult, de bíróságon kívül zárult le a Red Bull és az Aston Martin vitája