Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mi az? Benzin helyett adrenalinnal van megtankolva és a csapágyai tesztoszteronnal vannak lekenve? Az FA-13 Combat Bomber, ami nem az amerikai hadsereg titkos szuperfegyvere, bár a képeket elnézve akár az is lehetne.

Az alabamai Confederate Motorcycle eddig is csak úgy ontotta magából a különlegesebbnél különlegesebb, teljesen egyedi motorokat, de a legújabb kreálmányukkal még még önmagukat is sikerült felülmúlniuk. Az FA-13 egy instant klasszikus, ami nem csak küllemében olyan, mint egy ugrásra kész vadállat, de 152 lóerős V-twin motorjával és 260 km/h körüli végsebességével teljesítményben is egy igazi agresszív bestia.

Szép hattyúdal ez a Confederate-nek, akik ezután a projektjük után teljes arculatot váltanak, és Curtiss Motorcycle néven kizárólag elektromos hajtású gépeket fognak készíteni. Előtte viszont még legyártanak 13 tökéletes darabot az FA-13-ból, aminek teljes ára 155 ezer dollár, vagyis közel negyvenmillió forint, de már a foglalóhoz is le kell tenned egy kisebb pesti lakás árát.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.