Úgy tűnik, Alonso megelégelte az esélytelenséget

A McLaren kommunikációjából az érezhető ki, hogy fordult a kocka Fernando Alonso jövőjét illetően.

Eddig azt pletykálták, hogy a McLaren nem feltétlenül akarja megtartani Alonsót, mert elég fájó a wokingiaknak a spanyol évi 40 millió eurós fizetése, de mindig úgy kommunikálták, hogy rajtuk áll a dolog.

Azt lehet kiérezni a McLaren vezérigazgatójának, a mindig magabiztosan nyilatkozó Zak Brown szavaiból, hogy eléggé elbizonytalanodott a kétszeres világbajnok pilóta maradásában. Fordult a kocka:

„Az évad közepén ülünk majd le megbeszélni a folytatást. Addigra látni fogja, hogyan fejlődik az autó és hogy válnak be a további fejlesztéseink, amik már majdnem elkészültek. Szerintem Fernando szíve a Formula-1-é és a McLarené, de nyerni akar és ez is érthető.” 

Az tisztán látható, hogy a McLarennek megérte lecserélni a Honda-motort Renault-ra, viszont a spanyolnak továbbra sincs túl sok esélye megelőzni a Ferrari-Mercedes-Red Bull hármast, vagyis elérni az ötödik-hatodik helyet, ha valamelyik pilóta nem esik ki előle.

A spanyol sajtó szinte biztosra veszi, hogy Alonso az idény végén visszavonul az F1-től,  és csak a WEC-es kalandjára fog koncentrálni.

Pedig ha nem néznénk a nagycsapatokat, akkor azért elég jól állna Alonso és a McLaren is

(Forrás / fotó: Formula.hu / motor1.com)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon