Még tovább finomította kisbuszát a Ford, a Tourneo Custom megújult változata pedig igényesebb utasterével és nagyobb menetkomfortjával ideális megoldásnak számít kilenc fővel utazni.

Tourneo a neve a Transit személyszállító változatának, és a közepes méretű Custom buszt most megújította a Ford, hogy még nagyobb kényelemben legyenek az utasok. A ráncfelvarrás pedig a külsőt sem hagyta érintetlenül, az Aston Martinok ihlette trapéz alakú hűtőmaszk itt is megjelent, az átszabott fényszórók pedig akár xenonok is lehetnek.

De a legnagyobb változást belül fogod látni, akár utasként, akár sofőrként kerülsz kapcsolatba a Tourneóval.

A Ford kisbusza akár kilencszemélyes is lehet, ilyenkor az első sorban is hárman foglalnak helyet, a hátsó üléseket pedig szembe is fordíthatjuk egymással. Az itt lévő hat darab, tökéletesen egyforma, egyenként állítható férőhely elég kényelmes ahhoz, hogy hosszú úton se unjátok el egymás társaságát.

Jobban szól hátul is a 10 hangszórós hifi, és a klímaberendezést is úgy tervezték át, hogy hatásosabban temperálja a hátsó utasteret. A hat darab USB csatlakozó pedig annak a jele, hogy a Fordnál számolnak vele, ha egynél több utas is töltené a telefonját.

Sofőrként is kellemesebb hely lett a Tourneo Custom, ami a megújult műszerfal érdeme. A középkonzolból a Fiesta és Ecosport mintájára kiemelkedik a 8 colos érintőképernyő, amin a megújult, áttekinthetőbb SYNC3 rendszer fut. A beépített navigáció mellett az Apple CarPlay és Android Auto segítségével a mobilod megoldását is használhatod rajta.

A kisbusz technikáját már tavaly megújította a Ford, ekkor kapta meg a Tourneo is a vadonatúj kétliteres turbódízelt, ami 105, 140 és 170 lóerővel is elérhető. Az adaptív tempomat felismeri és beállítja a sebességkorlátozást, de a sávelhagyásra figyelmeztető és gyalogosfigyelő rendszerek, valamint az oldalszél-asszisztens is megkönnyíti a buszozást.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában