Amióta megjelent a Jeep pick-upja, azt találgatják a rajongók, hogy bele lehet-e szerelni a kompresszoros V8-as Hellcat-motort. A Hennessey Performance most megadta a választ, itt az 1000 lóerős Maximus.

A Jeep régi vágyát teljesítette a rajongóknak, amikor bemutatta a Wrangler alapjára épült pick-upot.

A belevaló Gladiator pedig azonnal beindította a fantáziájukat, és rögtön a Dodge Challenger Hellcat kompresszoros V8-asát szerették volna benne látni. A Hennessey Performance mindig kapható egy ilyen feladatra, itt a brutális Maximus.

A 6,2 literes V8-as motor teljesítményét 1000 lóerőre, a legnagyobb nyomatékát 1265 Nm-re növelték,

amivel már a nagydarab Jeeppel is lehet rosszalkodni. A váltó nyolcfokozatú automata, és hogy a hangja is megfelelő legyen, teljesen új, rozsdamentes acélból készült kipufogórendszert szerelt fel a Hennessey.

A Maximus külsőre is dögösebb, mint a Gladiator,

és nem csak a fekete fényezése miatt. A kerekei 20 colosak, BFGoodrich off-road abroncsokkal szerelték, és 15 centivel meg is emelték a futóművet, hogy nyugodtan terepre lehessen vinni. A tetőre és a gallytörőre épített LED-es fényvetőkkel nem lesz gond az sem, ha rád esteledik csapatás közben.

Mire képes egy ilyen motor a Jeepben? Erre:

Nem lesz gyakori látvány a Maximus, amiből összesen 24 darabot épít a Hennessey, egy példány négy hónapig készül, a tervek szerint havonta kettőt fejeznek be. Az ára miatt is ritkaságnak számít majd, 200 ezer dollárt kérnek érte, ami 59 millió forintnak felel meg, igaz, ebben már az új Jeep Gladiator ára is benne van.

Hallgasd meg a motort a Challengerben is:

És ezt olvastad már?
A világ leggyorsabb roadstere lenne a Hennessey Venom F5