Szépen restaurált Jeepnek tűnik első ránézésre, pedig ez a Grand Wagoneer egy 1000 lóerősre tuningolt motort is kaphat, amihez az egész alvázat újra kellett alkotni.

1962-ben jelent meg, és egészen a kilencvenes évek elejéig gyártásban maradt a Jeep Grand Wagoneer, amit eleinte kombinak neveztek, akkor ugyanis még nem találták ki a szabadidő-terepjáró (SUV) kategóriát. A texasi Vigilante műhelye ezeknek a Jeepeknek a felújítására szakosodott, de egy jókora lépéssel túl is mennek a gyári állapoton.

A restaurált Jeepet ugyanis alapból a 6,4 literes V8-as Hemi-motor hajtja 485 lóerővel,

és ehhez nem lett volna elég merev az eredeti alváz, ezért teljesen újat alkottak, modern futóművel és fékrendszerrel, erre került a formába hozott karosszéria. A kerekek az eredeti modell stílusát idézik, de 15 helyett 17 colosak, hogy elférjenek alattuk a méretes féktárcsák.

Az izmosított Jeep Grand Wagoneer legalább 265 ezer dollárba kerül, ami 96 millió forintnak felel meg,

de a Vigilante további 15 ezer dollárért a 6,2 literes, kompresszoros, 707 lóerős Hellcat-motorral is szállítja az autót, plusz 25 ezer dollárért pedig a 7 literesre növelt, 1000 lóerős, Hellephant névre keresztelt tuningolt blokkot is beszereli.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Aki büntetőfékezik, ne lepődjön meg, hogy ez lesz a vége