Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Mercedes belehúzott az elektromos autók fejlesztésébe, 2022-ig összesen hat vadonatúj modellt dobnak piacra, és ebből az egyiket Magyarországon gyártják majd.

A Mercedesnek már most is van két tisztán elektromos autója a kínálatban, a középkategóriás szabadidő-autó EQC és a V-osztályból épített EQV. A közeli jövőben azonban négyszeresére bővül majd az elektromos autók kínálata a Mercedesnél, 2022-ig ugyanis hat vadonatúj modellt mutatnak be, és most ezekről árultak el néhány részletet.

A két modell közül a kisebb EQA mutatkozik be elsőként, már január 20-án, és a gyártása nem sokkal később kezdődik Pekingben és Rastattban. A GLB szintén készül majd Pekingben, és ami számunkra érdekesebb, Kecskeméten is.

A kecskeméti üzemben, ahol nem régóta plug-in hibridet is gyártanak, büszkék lehetnek rá, hogy

A sorozatgyártás a tervek szerint 2021 utolsó negyedévében indul, de már most készülnek a tesztelésre szánt prototípusok egy speciális gyártósoron.

A Mercedes a nagyobb kategóriájú elektromos autókról is elárult néhány dolgot.

új padlólemezen és teljesen egyedi dizájnnal. Szabadidős változata is lesz, egyelőre EQE SUV néven, ami ezzel a GLE elektromos hajtású testvére lehet.

Még ennél is előbb, a jövő év első felében kezdődik Sindelfingenben az EQS sorozatgyártása, ami az S-osztály elektromos megfelelője lesz, szintén egyedi dizájnnal, és addigra a riválisai, a BMW i7 és az elektromos Jaguar XJ is megérkezhetnek. Szintén lesz szabadidős változata, az EQS SUV, ami 2022-től a Mercedes amerikai gyárában készül majd.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.