Ha van kutyád, akkor biztos családtagként tekintesz rá, és szívesen választanál olyan autót, amit a négylábúak szállításához alakítottak ki, csakhogy ilyen egyelőre nincsen. De a Nissan most alkotott egyet, és bár az X-Trail 4Dogs egyelőre csak tanulmány, tele van jópofa ötletekkel.

Kutyát szállítani az autóban nem éppen egyszerű feladat, vannak ugyan az utazáshoz kialakított speciális kutyahámok, de tény, hogy az autók üléseit vagy csomagterét egyszerűen nem a kutyák utazására találták ki. De itt a Nissan ötletes prototípusa, ami tele van praktikus ötletekkel, hogy neked és kedvencednek is minél kényelmesebb és biztonságosabb legyen az utazás.

Az X-Trail 4Dogs csomagtartójában kényelmes kuckót alakítottak ki a kutyáknak, a steppelt bőrrel bevont belső könnyen tisztán tartható. A beszállást a kihajtható rámpa könnyíti meg, nem hiányzik a fröccsenés-mentes vizes tálka és a jutalomfalat-adagoló sem. Sőt, ha éppen egy kiadós sarazásból tértetek vissza, beszállás előtt jól jön a kutyazuhany és a beépített kutyaszárító.

A fedélzeten is van meleg levegőt befújó rendszer, és még sok hasznos dolog, hogy a kutyák is jól érezzék magukat menet közben. A biztonságukat a speciális hámrendszer szavatolja, és hogy mindig tudd, mi van velük, a fedélzeti infotainment 7 colos képernyőjén nézheted őket. De a kutyák is láthatnak téged, ők egy 10 colos kijelzőt kaptak.

A felszerelést praktikus fiókokból lehet előhúzni, ilyen volt az X-Trail előző generációjában, és a jelenlegi szériában is hasznát látnánk. A 4Dogs sajnos egyelőre csak egyedi koncepció, és ha a beépített zuhany egy kicsit messze is áll a valóságtól, nem lenne rossz ötlet néhány megoldást megvalósítani közülük. Nézd csak:

És ezt olvastad már?
Kinek szólnak a budapesti Tier-rollerek?
További cikkeink a témában