Szamarak és juhok százai akadályozták a forgalmat a romániai A2-es autópályán kedden, mivel egy pásztor az autópálya Duna-hídján terelte át nyáját. Íme, így festene egy posztmodern miriotikus sztori a mai Óromániában.

Az autópálya-rendőrség vizsgálatot indított a juhász ellen, aki úgy biztosította be magát az akció során, hogy bekapcsolta autóján a vészvillogót, és így kísérte a nyájat az autópályán. Nemcsak bölcs, hanem roppantul felelősségteljes húzás is volt.

A rendőrség ugyanakkor nem értékelte az 50 éves Konstanca megyei férfi igyekezetét, akit az állatok autópályára tereléséért és gépkocsivezetőként is megbírságolták mintegy 307 ezer forintra.

Update1. Ciobanul a primit amenda.... - Ovidiu Neculai Bufnila

Update1. Ciobanul a primit amenda. Felicitari politistilor. Update 2. Ptr presa - Nu eu eram soferul, stau in dreapta, volanul e pe stanga. 3. Nu ma...

Egyébként a Bukarestből a tengerpartra vezető gyorsforgalmi úton a gépkocsivezetőknek is fizetniük kell a Fetești és Csernavoda közötti híd használatáért, de a hídpénz a 12 tonnát meghaladó teherautók esetében sem éri el a 100 lejt.

Azt hihetnénk, hogy ez az egész egyszeri csoda volt, ugyanakkor az interneten tucatnyi hasonló felvétel kering, amelyekből kiderül, hogy a térségben legeltető juhászok rendszeresen áthajtják nyájaikat a fetești autópályahídon. Reméljük, hogy olyat azért kukoricát itt nem hántanak, mint az észak-koreai országutakon.

Ugyancsak Románia:

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában