Összkerékhajtású kivitelt eddig is lehetett kérni a Volkswagen középkategóriás típusából, de az ugyanúgy fennakadt egy buckán, mint az elsőkerekes alapváltozat. A Passat Alltrackkel jobbak az esélyek.

A Volkswagen-csoporton belül még a Polóból is van terepesnek látszó kivitel, de az új Passat Alltrack nem a külsőségekre adó, hanem a ténylegesen jobb terepképességű modellek példáját követi, amilyen például az Audik Allroad-kivitelei.

Persze itt is műanyag küszöbtoldatok és sárvédőívek jelzik a terepességet, de valóban jobbak lettek a kocsi képességei az aszfaltúttól távolabb is. A hasmagasságot három centiméterrel 165 mm-esre növelték, az első terepszög 13,5-ről 16 fokosra, a hátsó 11,9-ről 13,6 fokra nőtt, 9,5 fokos bakhátak helyett csak 12,8 foknál nagyobbakon akad fenn a Volkswagen. Ezeken az adatokon persze még a legudvariasabb offroados is elröhögi magát, de a magasított Passat 4Motion-rendszer valószínűleg bőven kielégíti majd a vásárlóinak igényeit.

Kétféle dízel- (140 és 170 lóerő) és kétféle benzinmotorral (160 és 210 lóerő) már rendelhetők a Passat Alltrackek Európa egyes országaiban.

És ezt olvastad már?
„Hamilton letakarította az őrült Verstappent”, akinek már „nem áll túl jól a szénája”