Ez volt az a pillanat, amikor Daniel Ricciardo eldöntötte, hogy lépnie kell a Red Bulltól.

A hétvégén Bakuba látogat az F1 mezőnye, erről pedig eszünkbe jutott a 2018-as Azeri Nagydíj: az akkor még Red Bull-os csapattársak, Daniel Ricciardo és Max Verstappen az egész futam során gyakorlatilag ölre ment egymással, aminek a 40. körre dupla KO lett a vége – a két pilóta kiütötte egymást a versenyből:

A két versenyző egyébként már az ominózus esetet megelőzően is agresszívan előzgette oda-vissza egymást, többször is összeértek. Az utolsó kerékcseréjük előtt Ricciardo megelőzte Verstappent, aki a kiállásokat követően viszont ismét az ausztrál elé tudott kerülni – erre így emlékezett vissza az ausztrál pilóta az F1 hivatalos podcastjében néhány évvel ezelőtt:

„Dühös voltam. Szóltam a csapatrádión, hogy »srácok, kemény munka árán megelőztem Maxot, most mégis előttem van. Biztos, hogy visszaadja nekem a pozíciót?«”

Versenymérnökének válasza azonban mindössze annyit volt erre, hogy szabadverseny van, vagyis nem lesz csapatutasítás, így Ricciardónak ismét meg kellett küzdenie a hollanddal – ekkor jött az a bizonyos ütközés:

„Hogy őszinte legyek, azt gondoltam magamban, »kit érdekel? Megérdemlik.« (...) Egyáltalán nem voltam szomorú vagy mérges az elvesztett pontok miatt, úgy voltam, vele, hogy »srácok, basszátok meg, mindenki látta, hogy ebből ütközés lesz.«”

Az ausztrál szerint ez volt az a pillanat, amikor eldöntötte, hogy lépnie kell a Red Bulltól, amit aztán meg is tett, 2019-ben már a Renault színeiben versenyzett, ahonnan 2021-re a McLarenhez szerződött, ahonnan pedig már nem tudott hova menni és a 2023-as szezonra ülés nélkül maradt. Ricciardo viszont így sem esett ki az F1-ből, a Red Bull ugyanis leigazolta őt harmadik számú versenyzőnek.

(Forrás: motorsport.com, planetf1.com, fotó: formula1.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában