Ha filmes rendőrautóról van szó, mindenkinek a tepsi amerikai verdák ugranak be, pedig a németeknek is megvannak a maguk sztárjai.

Korábban már bemutattuk a Schimanski-féle Citroën CX modellt, a civil nyomozó után most az egyenruhásoké a pálya. A nyolcvanas években Észak-Németországban VW Passatokat rendszeresítettek a rendőrségnél. Az autókat készen kapták a járőrök, még egy katalógus is készült a duisburgi Tetthely epizódokban látható szolgálati kocsiról. Igazi hiánypótló darab ez az 1:43-as méretarányú modell.

Viszont bármilyen részletes, mégis akadnak rajta hibák. Mivel a civil változat öntőformáját használták, a rendőrautó is kapott tolótetőt, aminek nem sok hasznát vennék a villogó miatt. Ezzel el is érkeztünk a kisautó legkényesebb pontjához. Sajnos nem az eredeti, Hella RTK 3-as típust mintázták meg, amit a nyolcvanas években használtak, hanem az RTK 4-est, de azt sem dolgozták ki rendesen: a kék műanyagból fröccsöntött fényhidat nem festették ki.

A kilencvenes években minden autóra átszerelt típus a két szélén villogott, és a bumfordi doboz helyett már középről adta ki a hangot, egyébként mozgó feliratot is meg lehetett rajta jeleníteni. Aki megveszi a megfelelő árnyalatú zöld festéket, a csomagtér fedélre is szánjon egy keveset, mert az eredetivel ellentétben azt is üresen hagyták. Rendőrautóra szakosodott gyűjtők polcáról mégsem hiányozhat a kedvező árú Passat, megéri azt a kis plusz munkát.

Tovább:
A Player legfrissebb cikkeihez
Az autórovat újdonságaihoz
Starsky és Hutch verdájához

És ezt olvastad már?
Sportkombiként is megjelent a Porsche Taycan