Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Na nem az összes, de a drukkerek egy kisebb, ám annál hangosabb és erősebb csoportja Spanyolország elleni meccsen újabb akcióra készül.

A horvát fanatikusok konkrétan háborút hirdetettek a Horvát Labdarúgó-szövetség ellen, mert az a velejéig romlott és korrupt. A Csehország–Horvátország (2–2) meccs utolsó perceiben pirotechnikai eszközöket hajigáltak a pályára, aztán egymással verekedtek össze. Akkor még nem tudtuk, miért, ma már igen: a szurkolók és a balhét generáló huligánok között tört ki a bunyó, percekig megállítva a mérkőzést.

Képeken a horvát drukkerek megőrülése

Az ultrák a harmadik, spanyolok elleni csoportmérkőzést is meg akarják állítani, hasonló módon, vagyis várhatóan petárdák, tűzijátékok landolnak a pályán. A céljuk, hogy átírják a D-csoport végeredményét, esetleg kizárassák a válogatottat.

Ivan Perisic a csehek elleni meccs után azt mondta, a továbbiakban nincs értelme pályára lépniük, hiszen hasonló akciók várhatóak, gyakorlatilag felesleges küzdeniük.

Az UEFA már most vizsgálja a csehek ellen történteket, és a horvátok büntetése borítékolható. Még egy ilyen, és abból tényleg nagy baj lesz. A "szurkoló" miatt oda lehet pár év, vagy akár egy élet munkája, de mindenképp egy álom válna rémálommá a játékosoknak.

Szerdán Portugália ellen játszunk, 8.00-s oddsért adják a magyar győzelmet. Naná, hogy megtesszük. És te?

(Fotó: AFP)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.