Lewandowski továbbra is szenved, de az ukránok így sem tudtak pontot szerezni

Lengyelország három meccsen csak két gólt szerzett, de ez is elég volt 7 pontra. Ukrajna három vereséggel, rúgott gól nélkül fejezte be az Eb-t.

A C-csoportot két forduló után a négypontos németek vezették. Őket a szintén négypontos lengyelek követték, az északíreknek három pontjuk volt, míg Ukrajnának nulla. Az ukránok voltak az elsők, akik kiestek.

Ha csak egy félidőt nézel meg az idei Eb-ről, akkor semmikképp ne az ukrán–lengyel első 45 perce legyen. Ukrajna már csak a becsületéért küzdött, igaz, azért próbáltak támadni, és csak Jarmolenko bénázásán múlott, hogy nem szerezték meg az első góljukat az Eb-n. Lengyelországnak meg tökéletes volt az egy pont, hiszen így a második helyen simán továbbmehettek. És ők tényleg nem erőltették, inkább próbálták mezőnyben eldugni a labdát. Legalábbis akkor, ha náluk volt, máskor csak simán várták, hogy teljen az idő.
Squawka Football on Twitter

A szünetben beállt Blaszczykowski, és ez azért fontos mert nem sokkal később egy látványos mozdulattal megszerezte a lengyeleknek a vezetést. A második félidő alapján a lengyelek győzelme teljesen megérdemelt. Ukrajna meg az Eb egyik nagy csalódása. Ez a keret minimum jó lett volna a továbbjutásra, de összességében az Eb egyik leggyengébb csapata volt az ukrán, és senki nem sajnálja őket, hogy kiestek.

Gól:

  • Egy csel után nagyon felvarrta Blaszczykowski:

UKRAJNA: Pjatov – Fedeckij, Hacseridi, Kucser, Butko – Rotany, Sztepanenko – Jarmolenko, Zincsenko (Kovalenko, 73.), Konopljanka – Zozulja
LENGYELORSZÁG: Fabianski – Cionek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk – Jodlowiec, Krychowiak – Zielinski (Blaszczykowski, a szünetben), Milik, Kapustka (Grosicki, 71.) – Lewandowski


Ukrajna–Lengyelország 0–1 (0–0)

Gól: Blaszczykowski (54.)

(Fotó: AFP)

Szerdán Portugália ellen játszunk, 6,00-s oddsért adják a magyar győzelmet. Naná, hogy megtesszük. És te?

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon