Egy jó best of album sose jön rosszul, egy ritkasággyűjtemény meg pláne. Szerencsére mindegyikből jött ki bőven az év végére.

The Best of Bond… James Bond

Igen, volt már ilyen, de ez most még több. Az eddigi összes James Bond-főcímdal belefért ebbe a pakkba, most már kiegészülve Adele Skyfalljával, Sam Smith Writing’s On The Walljával és Billie Eilish No Time To Die-jával. Ami egyébként nem éppen rossz adalék. A best of 3 vinylen terül el, 26 tracket tartalmaz, egyelőre még jövő áprilisig várni kell rá, de ha előrendeled, biztosan nem sértődik meg senki, ha kicsit várni kell rá.

Roxette – Bag of Trix

Négylemezes gyűjtemény, amire 46 eddig be nem mutatott szerzemény került fel, köztük demók, remixek, spanyol változatok és további extrák a svéd együttes páratlan karrierjéből 1986-tól egészen 2016-ig. A „Bag Of Trix” egyedülálló betekintést nyújt Svédország egyik legérdekesebb és legsikeresebb zenekarába. Az új kiadvány tartalmazza például a „Hotblooded” akusztikus demóját, és vadonatúj formában csendül fel a „Listen To Your Heart” is.

Scorpions – Wind of Change: The Iconic Song

Van olyan dal, amit annyira imádsz, hogy ezer verzióban is meghallgatnád? Ha van, és a Wind of Change az, akkor kinyílt számodra a mennyország kapuja, mert a Scorpions szerzeményének 30. évfordulójára kijött egy olyan pakk, ami csak köré épül. Hallhatod a demóját, az orosz, a spanyol verzióját, mindezt vinylen és CD-n is megteheted, plusz kapsz egy 83 oldalas könyvet, sőt, még kottát is hozzá.

Beastie Boys – Music

A Beastie Boys sajnos már nem lehet aktív MCA halála után, de a remek könyv és a még remekebb film után azért kihoztak egy elég erős best ofot is, ami az egész életművet felöleli. Mi mással lehet még jobb a karácsony, mint a Shadrach üvöltetésével?

The White Stipes – Greatest Hits

Ha valamelyik zenekarnak kijárt már egy best of, akkor az a White Stripes volt. Nem nagyon agyalták túl, fogták az összes kislemezt, és felpakoltak rá 26 slágert, oszt csókolom, de hát nem is kell ide más. A Hotel Yorbától a Blue Orchidig itt van minden, amit szeretsz, és ha unod a Seven Nation Armyt, akkor megnyugodhatsz, mert sikerült a legutolsó helyre rakni a tracklistán. Addig még 25-ször történik csoda.

Guns N’ Roses – Greatest Hits

Egy jó Guns-lemeznek minden háztartásban lennie kell, és mivel vinylen is kijött a Greatest Hits album, lehet ez az a jó Guns-lemez. A színes vinyl egyszerűen gyönyörű, ajándéknak sem utolsó. Rajta van szinte minden, de persze azért nem teljes ez a Greatest Hits sem, viszont legalább itt a Shadow of Your Love, ha valaki valami extrára vágyik. Kötelező darab.

John Lennon – Gimme Some Truth: The Best of

Lennon 80. születésnapjára megérkezett egy best of, ami a legenda dalainak újrakevert változatait tartalmazza. És hát Lennon slágerei akár újrakeverve, akár eredeti formájukban megérnek egy szép szettet. A Gimme Some Truth alapverzióban 19, de deluxe változatban 36 dalt tartalmaz, jól szól, szóval tökéletes ajándék. Akár magadnak is.

Whitesnake – Love Songs

A Whitesnake szerelmes dalai. Mi kell még? Nem elég az újrakevert It This Love? Nem elég a három eddig még meg nem jelent dal? A 15 szerelmes track? Na ugye. És itt nem csak a lassú dalokról van szó, olyan számok is felfértek a Love Songsra, mint a Now You’re Gone, úgyhogy nem csak lassúzni és sírni lehet a karácsonyfa alatt/mellett (a megfelelő rész aláhúzandó).

Mastodon – Medium Rarities

Ritkaságok a Mastodontól. Csak csendben vigyétek a pénzünket. A Medium Raritiesnek ott a Trónok harca-dal, a White Walker, akad The Flaming Lips-feldolgozás is (A Spoonful Weighs a Ton), az Aqua Teen Hunger Force mozifilm betétdala (Cut You Up with a Linoleum Knife), de még a Metallica Orionjának feldolgozása is ráfért, plusz egy vadiúj dal, a Fallen Torches is. Összesen 70 percnyi bólogatás.

Billie Joe Armstrong – No Fun Mondays

A Green Day frontembere a karantén alatt 14 feldolgozást vett fel, olyanokat, mint az I Think We’re Alone Now, a Manic Monday vagy a Kids In America, és ki is adta őket egy lemezen. Ha van Green Day-rajongó ismerősöd, akkor biztosan örülne a vinylnek.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Átalakul a hulladékrendszer: hova dobjuk mostantól a leggyakoribb szeméttípusokat?

Október óta nem láttuk ezt a lányt

További cikkeink a témában