Az ausztrál Carolyn Hartz júliusban lesz 70 éves – és nem éppen úgy néz ki, mint ahogyan azt egy szépkorú nagymamánál megszokhattuk.

Ő lenne az:

A négy unokával büszkélkedő „bombázó nagyi” egy ausztrál lapnak elmesélte, miképp tudta megőrizni fittségét ennyi éven át. Carolyn 40 éves korában kezdett komolyabban életmódot váltani, ugyanis kiderült, hogy igen közel áll a cukorbetegséghez.

Így orvosi tanácsra diétázni kezdett, ugyanis a nagyi – aki ma már az egészséges élet nagykövetének tartja magát – egykor komoly cukorfüggő volt, így borzasztó nehéz volt lemondania az édességekről.

Ám minden bizonnyal megérte, ugyanis egy évvel később az eredményei javultak, és a megjelenése is vonzóbbá vált. Ekkor döntött úgy, hogy nem fogja beérni ennyivel, hanem az egész életét megváltoztatja.

A cukormentes diétával azóta sem hagyott fel, bár az édes ízről nem mondott le teljesen – elmondása szerint a Xilitol rengeteget segített neki, bár tegyük hozzá, marketingfogásnak sem utolsó a történet, hiszen egy saját céget is alapított, amely az édesítőszer és az azzal készült termékek forgalmazásával foglalkozik. Természetesen mindez önmagában nem volna elég, ugyanis a mozgás is roppantul fontos:

„Figyelj arra, hogy mit eszel, és arra is, hogy mozogj eleget”

– vallja az asszony, aki szerint ennek az életmódnak is megvannak a nehézségei, ugyanakkor a pozitív hozzáállás segíthet átvészelni a kritikus időszakokat.

De az internet népe nem tudott elmenni amellett, hogy a közel 70 éves nagyi melle–szája–fogsora kissé természetellenes benyomást kelt az emberben, na meg hogy egy bizonyos édesítőszer mellett „kampányol”, miközben árusítja is azt.

  • „Nincs cukor... vannak viszont kamu mellek és fogak, na meg arcplasztika... Tényleg jól néz ki, le a kalappal előtte, de nem veszem be, hogy ez mind a diéta műve.”
  • „Remekül fest 70 éves létére... ugyanakkor azt az arcot tutira megplasztikázták. És egyszerűen nem lehetnek ilyen melleid 70 évesen. Sajnálom, de ehhez nem elég csak az, hogy megvonod magadtól a cukort.”
  • „Marhaság. Démonizálja a cukrot, miközben egy édesítőszert árusító cégnek a tulajdonosa.”

És utolsóként jöjjön egy hozzászólás, amely bár nem kevés igazságot tartalmaz, kicsit túltolja a carpe diem életérzést – ugyanis nem csak két „véglet” szerint lehet élni:

„Istenem, az élet túl rövid ahhoz, hogy a megjelenésedre ilyen sok időt fordíts! Csak egyszer élsz! Légy boldog, éld az életed, fogadd el a korod, a tested és a természetes szépséged! Ez a nő nem egy hivatásos modell! Büszkeséggel, önelfogadással és boldogsággal akarok megöregedni. Nem úgy, hogy műtétekkel, fotózásokkal töltsem az időmet, meg azzal, hogy nem eszek cukrot. Együnk mind sütit!”

(via)

 

És ezt olvastad már?
Szociális és szubszociális pókok viselkedését vizsgálták magyar kutatók