Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Vajon mitől függ, hogy egy ember sikeressé válik vagy éppen megreked azon a szinten, ahonnan mindig csak álmodozni tud a nagy áttörésről? Nyilvánvalóan számos dolog közrejátszik, ám egy valami biztos: érdemes tanulni azoktól az emberektől, akik sikerre vitték az életben.

Éppen ezért itt a lista, amelyen olyan tippek és trükkök szerepelnek, amelyeket például vezérigazgatók, sikeres színészek vagy épp elnökök neveztek meg, mint a sikerük titkát.

1. Korán kelnek

Tudjuk jól, hogy szörnyen hangzik a reggeli korán kelés, pedig sokan esküsznek rá. Ha képes vagy időben kikászálódni az ágyból - még mások előtt - az már automatikusan előnyt garantál számodra. Egyébként is reggel (kávé után) éles az ember agya, ezt pedig vétek lenne nem kihasználni.

2. Rendszeresen edzenek

A színészektől kezdve az üzletemberekig, az életben sikeres emberek túlnyomó többsége rendszeresen eljár mozogni. Van aki konditerembe jár, van aki futni vagy jógázni, a lényeg, hogy a napi rutin részévé váljon az aktivitás.

3. Olvasnak

Bill Gates és Emma Watson is híres arról, hogy imádnak olvasni. Könyvek, cikkek, versek - mindegyik képes szélesíteni a látóköröd és a tudásod. Tyrion Lannister is megmondta: Az elmének szüksége van a könyvekre, mint a kardnak a köszörűkőre.

4. Vannak prioritásaik

Minden helyzetben tudni kell felállítani a fontossági sorrendet. A legjobb, ha már korán reggel megoldod a legfontosabb aznapi teendődet, hogy aztán a nap hátralévő részében már ne nyomasszon az elvégzendő feladat terhe.

5. Meghatározott célokat tűznek ki

Nem elég általánosan kitűzni egy célt magunk elé, mint például hogy le akarok fogyni vagy előléptetést akarok a munkahelyen. Részletes tervet kell kieszelnünk és pontról pontra megvalósítani a célunkat. Először vedd meg a kondibérletet és maradj bent túlórázni, aztán haladj tovább a megkezdett úton.

6. Megtartják az egyensúlyt

A világ vezető pozícióiban lévő emberek is beszámoltak róla, hogy mennyire fontos néha időt szakítani a pihenésre. Ha megfelelő mennyiségű időt szánsz magadra, azzal elkerülheted a teljes kiégést vagy hogy megutáld a melódat.

7. Segítséget kérnek

Senki sem érhet el átütő sikert egyes egyedül. A megfelelő tudás és bölcsesség forrása gyakran a körülötted lévő emberekben rejlik. Állj össze velük és gondolkodjatok együtt. Lehet, hogy olyan meglátásaik lesznek, amire soha nem gondoltál volna és a csúcsra vezető rögös út sem lesz olyan magányos.

8. A végsőkig kitartanak

J. K. Rowling munkáját 13 kiadó utasította el, ő mégis kitartott az álmai mellett. Megérte kitartónak lennie? Nem is kicsit...

9. Cselekednek

A sikeres emberek valóban tesznek azért, hogy valóra váljanak a céljaik és álmaik. Ha neked is van egy jó ötleted, ami szerinted sikerre vihet, kezdd el megvalósítani szépen apránként. Csak így tudhatod meg, hova vezet el ez az egész - talán épp a csúcsra.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.