Sajnos a mai modern világban az igazi lovagiasság kihalófélben van, ezért a mai lányok is úgy érezhetik, hogy a tökéletes úriember csak a filmekben létezik.

Éppen ezért szeretnénk most adni pár tippet, amivel kedveskedhetsz az általad kiszemelt hölgynek vagy a barátnődnek, feleségednek. Apró dolgok ezek, finom gesztusok, amik sok esetben nem is kerülnek pénzbe, ám a nőknek mégis sokat jelentenek. Ők ugyanis (a legtöbb esetben) baromira tudják értékelni az ehhez hasonló figyelmességeket. Hidd el, megéri odafigyelni rájuk!

1. Nyisd ki neki az ajtót!

Baromi egyszerű és régimódi gesztus, az egyik legalapabb dolog. Ez persze nem csak az étterem bejárati ajtajára vonatkozik, hanem a kocsiajtóra is. Ha a párod azt látja, hogy veszed a fáradtságot és kipattansz gyorsan az autóból azért, hogy neki is kinyisd az ajtót és segíts neki kiszállni, egyből másképp tekint majd rád.

2. Kínáld fel neki az ételed utolsó (és legfinomabb) falatját!

Sokat ismételt közhely, hogy egy pasit a hasán keresztül lehet megtartani, és valljuk be, van is ebben némi igazság, hiszen szeretünk jókat enni. Cserébe viszont nemes gesztus, ha az utolsó falatot meghagyjuk a nőnek. Ezzel azt mutatjuk ki felé, hogy roppant módon törődünk vele.

3. Tölts időt a családjával!

Nézegesd meg a gyerekkori fotóit és mutass érdeklődést a szülei és a testvérei felé! Tudjuk, hogy nehéz lemondani a hétvégi focimeccset egy családi ebéd kedvéért, ám néha megéri meghozni ezt a súlyos döntést. A család mindenki számára a legfontosabb, éppen ezért ha komolyak a szándékaid az adott nőnél, akkor bizony a családját is komolyan kell venned.

4. Mutasd be mindenkinek!

Elég nagy bunkóságnak számít, ha összefutsz egy haveroddal az utcán és leállsz vele csevegni anélkül, hogy bemutatnád neki a melletted lévő hölgyet. Ilyen esetben a nő elhanyagoltnak érezheti magát. Soha ne hagyd, hogy ilyen szitu előfordulhasson!

5. Lepd meg valamivel, minden ok nélkül!

Persze az alap, hogy a születésnapjára és karácsonyra veszel neki valamit, ám néha beleférhet egy-egy kisebb meglepi mindenféle alkalom nélkül is. Nyilván nem kell feltétlenül megvenni neki a legújabb iPhone-t csak úgy, egy szép csokor virág ugyanúgy működőképes lehet - pláne, ha tudod hogy melyik a kedvence.

6. Mindig védelmezd!

Ezt persze nem úgy kell érteni, hogy csapd le az összes fickót, aki megbámulja az utcán. Itt is apró gesztusokra kell gondolni, például arra, hogy a járdán te sétálj a forgalom felőli oldalon, ezzel is jelezve, hogy véded őt egy esetleg baleset esetén.

7. Adj puszit a homlokára!

Ez az apróság azt az üzenetet közvetítheti a nő felé, hogy nagyon erősen kötődsz hozzá. Ezért cserébe pedig nagyon boldog és hálás lesz. Kell ennél több?

8. Tankold meg helyette az autót!

Főleg abban az esetben, ha egy autót használtok, hiszen nem lenne túl elegáns, ha kifogyasztanád a benzint és ráhagynád a tankolást a párodra. Ez egy tipikus férfimeló, amit jobb, ha magadra is vállalsz. Mégsem várhatod el, hogy egy finom hölgy keze legyen benzinszagú...

9. Segítsd fel rá a kabátot!

Ugyanolyan alap dolog, mint az első pont. Semmibe nem kerül, mégis sokat jelenthet. Nyilván nem arról van szó, hogy a nő ne tudná magától felvenni a kabátját, de mégis jól fog esni neki a figyelmes segítséged. Arról nem is beszélve, ha felajánlod neki a sajátodat, amikor fázik.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Zavartalanul merülhetsz el a zenehallgatás élményében a Sennheiser audiofil fejhallgatójával

A tökéletes szülinapi ajándék egy 40 éves férfinak

További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés