Az OBC-Transeuropa olaszországi intézet által készített jelentés arra mutat rá, hogy a jövőnk érdekében át kellene ülni a vonatra.

A tanulmány 150 unión belüli rövid távú járatot, valamint 250 Európán belüli rövid távú járatot vizsgált meg, és arra gyorsan rámutatott, hogy a 30 legnépszerűbb, Európai Unión belüli rövid távú járat 53 százalékánál van közvetlen vasúti összeköttetés is a két helyszín között.

A legtöbbet használt járatok 10 százaléka esetében a távolság négy óra alatt teljesíthető vonattal, további 19 százalék hat óra alatt. Ausztriában ez – a néhány gyors nappali és éjszakai vonatjáratot is ideszámítva – a rövid repülőutak 80 százalékára érvényes.

„A közvetlen éjszakai vonatokkal együtt Európában a rövid járatok csaknem fele kényelmesen helyettesíthető vonatúttal is” – mondta a Greenpeace szóvivője, Herwig Schuster. Ezért azt szeretnék elérni, hogy a könnyen pótolható járatokat tiltsák be Ausztriában, például a Bécset Budapesttel, Prágával és Münchennel összekötő utakat.

„Ha az Európán belüli 250 legnépszerűbb repülőjárat mindegyikét vasúti járattal helyettesítenék, az évente 23,5 millió tonnányi szén-dioxidot spórolna meg. Ez Horvátország éves emissziójának felel meg.”

Persze tudja a Greenpeace, hogy ehhez szükség van némi fejlesztésre, valamint arra, hogy a repülésnél szemmel láthatóan olcsóbb legyen a vonat. Emellett elsősorban Kelet- és Délkelet-Európában gyorsabbá és gyakoribbá kell tenni a vasúti közlekedést.

(Fotó: Getty Images)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

A hatvanas évek óta a modern építészet példája ez a benzinkút

Nagyon dögös ez a Dodge Hellcat, és ott van még mellette Ivett is

További cikkeink a témában