Nyáron otthonunk észszerű hűtése, télen pedig annak fűtése tesz minket próbára. A technológiai fejlődés, a klímaváltozás és a fosszilis energiahordozók szépen elvezettek minket már ahhoz, hogy költséghatékonyan és energiatakarékosan oldjunk meg lehetőleg mindent, amit csak meg lehet; a mostani tél előtt ez még nagyobb fókuszt kapott.

Egyrészt ugye nagyon sok pénzt tudunk megspórolni azzal, ha az otthonunkat megfelelően leszigeteljük, de remek megoldás a problémák kiküszöbölésére a fűtés korszerűsítése, ezen belül pedig az energia- és költséghatékony padlófűtés lehelyeztetése.

Nagyon sok pénzt tudunk megspórolni azzal, ha az otthonunkat megfelelően leszigeteljük

A jó szigetelés komfortot nyújt, pénztárcát kímél és energiát spórol földanyának is.

És ha ezekkel megvolnánk, vagy épp másra helyeznénk a hangsúlyt, akkor érdemes szétnéznünk az otthonunkban megbúvó régi fűtőtestek között.

Mill okosfűtőtest

A Mill fűtőtest elektromos, beépített termosztáttal és 1,3 méteres kábellel rendelkező okosfűtőpanel, amelyet legfeljebb 11–15 négyzetméteres helyiségekben használhatunk.

A letisztult, elegáns dizájnban a skandináv egyszerűség remekül ötvöződik a praktikummal.

Az ingyenesen letölthető Mill Norway (Android/IOS) alkalmazáson keresztül egyszerűen vezérelhető okoseszközökről; az applikáción keresztül beprogramozható a hőmérsékletet, alkalmazkodva a napi rutinhoz, ami biztosítja a mindennapi kényelmet, miközben óvja a környezetet és a háztartást a felesleges kiadásoktól és áramfelhasználástól.

Az alkalmazás használatával több ház és tetszőleges számú fűtőtest vezérelhető távolról. Ennek eredményeként mindig egy meghitt, kellemesen meleg otthon várhat minket.

A fűtőpanelt PID-szabályozású fűtési technológiával látták el. A kívánt hőmérséklet elérésekor a fűtőberendezés a teljesítményszint csökkentésével fenntartja a kívánt hőmérsékletet, ami stabilabb fűtést eredményez, kisebb hőmérséklet-ingadozással.

Az előfűtés funkció segítségével a fűtőpanel úgy fűti a helyiséget, hogy az előre megjelölt időpontban elérhessük a kívánt hőmérsékletet.

A fűtőberendezés idővel megtanulja, hogy a helyiség hőmérséklete milyen ütemben és irányban változik, ha a fűtés bekapcsolt. Így a készülék tudja, hogy mikor kell elkezdeni a fűtést ahhoz, hogy az alkalmazásban beállított időpontban elérje a kívánt hőmérsékletet.

Az intelligens fűtőpanel gyermekbiztonsági zárral felszerelt a biztonságos használat érdekében, emellett rendelkezik kereskedelmi zárral, így megkönnyítve a bérbeadók vagy szállásadók helyzetét.

A nyitott ablak funkció pedig automatikusan kikapcsolja a fűtést, ha érzékeli, hogy az ablakot kinyitották.

IPX4 védettségének köszönhetően a fürdőszobákban is használhatjuk. A Mill fűtőtestek többéle teljesítményben is elérhetők (600W – 1500W), acél és üveg kivitelben is.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a BAUHAUS.

Ez is érdekelhet:

A fürdőszobánkat is érdemes újragondolnunk a fenntartható fejlődés jegyében

Az ugyanis férfiszemmel sem mindegy, hogy vécéöblítéskor mennyi vizet használunk el, vagy milyen hamar romlik az öblítőszelep.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában