Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kimondottan fiatalosnak és gyanúsan ránctalannak tűnik ez a magát 120 évesnek mondó hindu szerzetes, aki nemrégiben elárulta a hosszú élet titkát.

Egyébként a korát az útlevele is megerősíti, amiben az áll, hogy 1896. augusztus 8-án született. Ha pedig ez igaz, akkor valóban elmondhatja magáról, hogy három különböző évszázadban is élt. Ehhez képest viszont olyan jól tartja magát, hogy képes minden nap órákig jógázni. Viszont nem ez az egyetlen dolog, ami hozzájárul kivételesen hosszú életéhez, hanem

a titok abban rejlik, hogy soha életében nem szexelt.

Swami Sivananda, hindu szerzetes az AFP-nek elmondta, hogy korának titka bizony a cölibátus. Emellett pedig a már említett jóga és a fűszerek mellőzése.

Emellett azt is elárulta, hogy kerüli a tejet és a gyümölcsöket is, gyerekkorában pedig igen sokszor üres hassal volt kénytelen lefeküdni aludni. Jelenleg pedig egy matracon szokott aludni a földön, kispárnaként pedig csak egy fatáblát használ. Ki tudja, talán ez is kell ahhoz, hogy valaki ilyen hosszú ideig éljen. Bár, mi már a legfontosabb kritériumnál elbuktunk, szóval ezt már cseszhetjük. De egyébként is, szex nélkül talán hosszú ideig lehet élni, de vajon érdemes-e?

(Forrás: Hindustan Times)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.