Olyan eszpresszógép érkezik a fővárosi Espresso Embassyba, amilyen nem sok helyen van a világban.

Az Espresso Embassy a minőségorientált kávézók egyik legerősebb versenyzője, és most húznak egy olyat, hogy lecserélik az eddigi lelküket, egy Marzocco-t, és beállítanak a helyére egy Victoria Arduino VA388 Black Eagle-t.
Ez most így sokaknak bizonyára nem mond semmit, de hogy elhelyezzük, mondjuk azt, hogy ez a kávégépek csimborasszója, Macbookja, Jennifer Lawrence-e.

Kávés szempontból Magyarországon beköszöntött az űrkorszak.

Áprilisban Shanghajban

Ezt a gépet a cég mérnökei több baristával közösen fejlesztették ki, például James Hoffman, barista világbajnok, egyszemélyes think tank is éveken át basáskodott a koncepció mögött.

„Ezeket a gépeket nem a normál fogyasztók, hanem kifejezetten olyan kávéőrültek számára tervezzük, amilyen én is vagyok. A célunk az, hogy az említett gépekkel az eddiginél sokkal nagyobb befolyásunk legyen a kávéfőzési folyamatokra, és stabilabban tudjunk magas minőségben kávét készíteni.”

Mondanunk sem kell, hogy ez az első ilyen az országban, és az a tippünk, hogy a világban sem találunk egyelőre túl sok Black Eagle-t, annyira új ez a szerkezet. A most zajló seattle-i amerikai barista világbajnokságra egy külön edition-nel rukkoltak elő.

Az Espresso Embassy Facebook oldalán vannak képek a beszerelésről, szombat estétől pedig kávégép avatás keretében meg is lehet kóstolni, mit tud a Fekete Sas.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés