Egy friss kutatás legalábbis erre az eredményre jutott. A magyarázat szerint pedig azért élik meg könnyebben a pár nélkül töltött időszakot a nők, mert a kapcsolatban egyébként ők dolgoznak keményebben.

A szóban forgó tanulmány egészen pontosan azt állapította meg, hogy

az egyedülálló nők 61 százaléka elégedett a jelenlegi helyzetével, a szingli férfiaknak viszont csupán a 49 százaléka boldog egyedül.

Továbbá a szingli nők 75 százaléka az elmúlt évben nem is keresett magának aktívan partnert, míg a szingli férfiak esetében az arány 65 százalékra tehető. A legdurvább különbség a 45 év felettiek körében mutatkozott meg. A 45 és 65 év közötti egyedülálló nők 32 százaléka tökéletesen jól elvan társ nélkül is, ezzel szemben a 45 feletti férfiaknak csupán a 19 százaléka van ezzel ugyanígy.

Emily Grundy, a University of Essex professzora mindezt azzal magyarázta, hogy a nők többet dolgoznak a párkapcsolatokban.

A nők több időt töltenek a házimunkákkal, mint a férfiak, és szerintem érzelmileg is több munkát tesznek a kapcsolatba

- magyarázta a professzor, aki szerint tehát a nők erősebben igyekeznek megoldani a konfliktusokat és megoldásokat keresni a problémákra, miközben a háztartásbeli feladatokat is javarészt ők végzik el. Ehhez jön még hozzá az is, hogy a nők a jelek szerint jobbak a szocializálódás területén.

A gyengébbik nem tagjai hajlamosabbak arra, hogy fenntartsanak alternatív társadalmi hálózatokat és bizalmasokat szerezzenek maguknak, ezzel szemben a férfiak nagymértékben a feleségükre támaszkodnak, és kevesebb társadalmi kötelékük van. Ebből az is következik, hogy a nők számára több alternatíva létezik.

Ez tehát egy lehetséges magyarázat arra, hogy miért boldogabbak a nők egyedülállóként a férfiaknál. Persze ha követed a tippjeinket, neked tutira nem kell sokáig szingliként tengetned az életed. A különböző applikációknak köszönhetően ma már elég könnyen megoldható az ismerkedés, pláne ha megfogadod például ezeket a tanácsokat.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

A halloweeni makabra zenekar egyszerre hátborzongató és vicces

Eldobható evőpálcikákból készít bútort egy ázsiai startup

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés