Egy új kutatás szerint akad egy tulajdonság, ami fontosabb a nők számára az olyan sokszor emlegetett jó humorérzéknél, kreativitásnál, de még a megnyerő külsőnél is.

A címből már valószínűleg kitaláltad, hogy mi lehet ez a mindennél előrébb rangsorolt dolog. Igen, a szóban forgó tanulmány eredményei szerint a gyengébbik nem tagjai a kellőképpen gazdag pasikra buknak a leginkább. Lássuk a részleteket!

Összesen 2000 olyan embert kérdeztek meg, akik online (például Tinderen) igyekeztek rátalálni a szerelemre, az ő válaszaik alapján pedig

a megnyerő bankszámla szexibb, mint bármi más belső tulajdonság, vagy akár egy kipattintott felsőtest.

Hiába jótékonykodsz tehát állandóan, hiába vagy magas, izmos és még vicces is, ha nem elég vastag a pénztárcád, nemigen rúghatsz labdába.

Na jó, azért ez talán enyhe túlzás, de az tény, hogy a megkérdezettek nagyon magas aránya, egészen pontosan 69 százaléka szerint a pénzügyi felelősség az egyik legmeghatározóbb kvalitás, amivel egy férfinak rendelkeznie kell. Ezt szorosan követte a jó humorérzék (67%), a vonzó külső (51%), az ambíció (50%), a bátorság (42%), végül pedig a szerénység (39%).

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy a nők számára a pénzügyi stabilitás az egyik legfontosabb tényező, amit egy potenciális partner esetében mindenképpen számításba vesznek. Ennek a hátterében pedig több dolog is húzódik. Például az, hogy a stabil pénzügyi háttérből kifolyólag a nők arra következtetnek, hogy az adott férfi felelősségteljes, megbízható és intelligens. Azért pedig nem hibáztathatjuk őket, hogy egy eszes és megbízható pasi mellett akarnak lehorgonyozni, aki képes megfelelően menedzselni a pénzügyeit (is). Arról pedig még nem is ejtettünk szót, hogy a férfiak többsége (61%) is úgy nyilatkozott, hogy a méretes bankszámla különösen szexinek számít.

Ha rendben vannak a pénzügyeid, akkor valószínűleg egyéb pozitív tulajdonságokkal is rendelkezel. Nemcsak a pénzzel tudsz bánni, hanem a családot és a barátokat is jól kezeled. Ez sokkal többet árul el rólad, mint egy drága autó

- fejtette ki véleményét Helen Fisher, biológiai antropológus, a Match.com tudományos tanácsadója. Valószínűleg a nők fejében is ez a gondolatsor fut végig, amikor azt látják, hogy pénzügyileg biztos háttérrel rendelkezel. Nem árt tehát odafigyelni a bevételek és kiadások menedzselésére, egyéb pozitívumok mellett a szerelmi életedre is jó hatással lehet.

(via)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés