Milyen egy rocksztár kaliforniai háza, és mennyibe kerül? Az RHCP basszgitárosa, Flea most eladja a magáét, amiről mindent megtudhatsz egy videós bejárásból.

Eladóvá vált a Red Hot Chili basszusgitárosa, Flea kaliforniai háza. Illetve nemcsak egy ház: a majd' két és fél hektáros területen egy sor épület áll, egy kisebb ház, egy még kisebb faház meg egy annál talán nem kisebb, de biztosan egyszerűbb pagoda is van, az utóbbi egyenesen a medence partján.

A kéthálós, három fürdőszobás főépület 2009-ben épült, majd 2020-ban bővítették. Különlegessége a japán dézsafürdőket idéző tusoló, a csendes belső udvar, az étkező, ahol a kilátás felér egy festménnyel.

És nem rossz a hozzáépítés sem: egy föld alatti helyiség, ami egy, a járdaszintbe épített felülvilágítóból kapja a fényt, és alulról látni azt, aki épp besétál az épületbe.

Van a telken egy eredeti épület is, a Neutra residence (5:33-tól a videón), amit Richard Neutra épített 1953-ban, és ami építészetileg a legérdekesebb része a csomagnak, egy kellemes, fényben fürdő nappalival, meg egy mára kissé elavult, de így is aranyos konyhával.

Aztán van még egy faház, amit már Flea építtetett a vendégei számára, meg egy medence, a partján egy pavilonnal, ahol megoldható a catering, de a fő látványossága a lehúzható vászon, aminek segítségével szabadtéri vetítéseket lehet tartani.

Az ingatlan 8,8 millió dollárba kerül, ami alig 3,5 milliárd forint, de jó sok mindent kapni cserébe.

(Forrás: Architectural Digest / YouTube)

Szintén Amerika, de egy házzal odébb, pár millió dollárral olcsóbban:

A letölthető raklapház filléres megoldást kínál a lakhatási gondokra

Gyorsan és szuperolcsón összerakható egy hétvégi ház, csak száz raklap és 75 dollár kell hozzá – ennyiért kínál ugyanis letölthető raklapház-tervrajzokat egy amerikai építésziroda.

És ezt olvastad már?
Leállítanak egy belgiumi atomreaktort, 400 milliárd forintnyi euróba fog kerülni
További cikkeink a témában